Meghalt Somló Tamás

Somló Tamás

Elhunyt Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál - közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával.

Betegségével kapcsolatban hétvégén a Gombaszögi Nyári Táborban Bornai Tibor a KFT együttes billentyűs-énekese még ezt üzente olvasóinknak: "Ebben a pillanatban Somló Tamásért aggódunk, aki súlyos beteg. Sokszor vitt magával a koncertjeire, mint meglepetésvendég, és én is több számot írtam neki. Gondoljunk rá, hogy felépülhessen."

Artistaként körbeutazta a világot, ám végül a zenészi pályát választotta. Somló Tamás 1964-től 1967-ig az Omega, 1969 és 1971 között a Kex, később a Non Stop, majd 1973-tól a Locomotiv GT tagja volt. Utóbbi zenekarban énekesként, basszusgitárosként és szaxofonosként is szerepelt. Az LGT-vel tíz magyar és hét angol nyelvű stúdióalbumot készített.

 

 

Legismertebb dalai közé tartozott az Álomarcú lány, az Ülök a járdán, a Valamit mindig valamiért, a Boogie a zongorán, a Primadonna, a Nagyon kell, hogy szeress, az Annyi mindent nem szerettem még. Az LGT mellett szólóban is készített hat lemezt.

 

 

Tavaly a OneDayFröccsfest-en láthattuk utoljára Felvidéken a nagyszerű zenészt.

 

 

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Cséfalvay Ágoston