Összeállt a Fölszállott a Páva középdöntőjének mezőnye

Tegnap este a zsűri döntése értelmében a bogyiszlói muzsikával a stúdiót felforgató Góbé Zenekar, a magyarszentbenedeki vénessel és pontozóval fellépő Balogh Károly szólótáncos, a szabolcsi és nyírségi dallamokkal visszatérő Tintér Gabriella énekesnő, valamint a Vág-Garam közi táncokkal érkező Cirkalom Táncegyüttes jutott tovább pontozással a Fölszállott a páva negyedik elődöntőjéből a népi tehetségkutató középdöntőibe. Vigaszágon a Mlinarak táncegyüttest, valamint Okányi Mihály szólótáncost küldték tovább az ítészek.

A harmadik elődöntőből tovább jutott Kaszai Lili és Fundák Kristóf táncospár, Zsikó Zoltán és Zenekara, a Csercsel énekegyüttes és Vaszi Levente énekes, valamint a Szinvavölgyi Néptáncműhely. Vigaszágon pedig a Forrás Néptáncegyüttes.

A második elődöntőből Kacsó Hanga Borbála énekes, Németh Antal szólótáncos, a Nógrád Táncegyüttes és a Tokos Zenekar. Vigaszágon pedig a Nyírség Táncegyüttest és Kurdi Gábort küldték tovább.

Az első elődöntőből Varga Veronika énekes, Salamon Soma furulyás, Hajdara Tamás és Herczeg Hajnalka Anikó táncos pár, illetve az Alba Regia Táncegyüttes és a Bekecs Néptáncegyüttes jutott. Vigaszágon pedig a Tanyád zenekar.

A műsor az első élő középdöntővel folytatódik április 5-én, ahol tizenkét produkció versenyezhet a döntőbe jutásért.

ATEMPO.sk
forrás, fotó: MTVA