Egy szabad országért - Elkészült az 1956-os emlékév dala - AKTUALIZÁLVA

Elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala. Az Egy szabad országért című dalt ma 9 óra után pár perccel a Petőfi Rádióban mutatják be.

Desmond Child magyar-amerikai állampolgárságú zeneszerző által írt dalt Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.

 

http://www.youtube.com/watch?v=e9r4rdOD8GM

 

A dalhoz videoklip is készül a felvétele során készített kép- és hanganyagból, és egy werkfilmet is forgattak. A dal angol változatban is hallható lesz Land of the Free címmel.

 

 

Vastag Csaba - aki a producerként is részt vett a munkában - és Péter Szabó Szilvia énekes elmondta: hogy a zenével mindent ki lehet fejezni, legfőképpen a szabadságot és az érzelmeket. A legszebb és legjobb utat találták meg arra, hogy méltón emlékezzenek 1956 hőseire és mártírjaira.

Elkészült az imázsfilm is, amelynek központi eleme az a gesztus, amellyel a ma magyarjai együtt mondanak köszönetet 1956 hőseinek. A filmben a hétköznapi emberek mellett ismert, fiatal művészek és sportolók - Molnár Ferenc "Caramel", Dzsudzsák Balázs, Ákos, Szécsi Zoltán, Weisz Fanni, Csányi Sándor, Tompos Kátya, ifjabb Vidnyánszky Attila és Trokán Nóra - szerepelnek.

 

http://www.youtube.com/watch?v=oAAys9-x5q4

 

ATEMPO.sk / MTI