Felhívás! Vendégségben Magyarországon – a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával és a Hungarofest Nonprofit Kft. szervezésében 2014. augusztus 14-21. között kerül megrendezésre a Vendégségben Magyarországon – a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója.

A program 18 éves múltja után 2014-ben a hagyományápolásra építve új célokkal, az eddigiektől eltérő előkészítéssel és szerkezetben születik újjá, ezzel egy, az összmagyarság ifjúsága részére meghirdetett széleskörű tehetségkutató és tehetséggondozó programmá válik.

A projektben együttműködő partner a Duna TV, mely az érkezéstől a fesztiválon bemutatott produkciók előadásáig követi a csoportok tevékenységét.

A jelentkező és meghívott tehetséges zenészek és táncosok számára bemutatkozási, illetve a művészeti táborban betanult produkció előadására nyílik lehetőség augusztus 19-én a Clark Ádám téren felállított színpadon, illetve a téren, összehangolva az augusztus 20-i állami és kapcsolódó rendezvényekkel és a Mesterségek Ünnepével.

A rendezvény különlegessége, hogy nem kizárólag a Kárpát-medencében élő magyar nemzetiségű fiatalokra épít, hanem mintegy 20 országból, köztük tengeren-túli országokból is érkeznek elsősorban középiskolás korú résztvevők, akik egyéni vagy csoportos produkcióval rendelkeznek (néptánc, népzene, ének).

Jelentkezési lap

Jelentkezési határidő 2014. április 30.

Jelentkezések leadása e-mailen vagy postán:

  • Hungarofest Nonprofit Kft., H-1082 Budapest, Kisfaludy u. 32. 
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A jelentkezőket 2014. május 23-ig értesítik a döntésről, illetve a jelentkezés elfogadása esetén a további teendőkről.

ATEMPO.sk
forrás: Csemadok