Talentométer tehetségkutató verseny

Április 20-ig lehet nevezni az A38 hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutató versenyére, a Talentométerre, amelyet immár negyedszer rendeznek meg. A szervezők várják a felvidéki zenekarok jelentkezését is.

Idén öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hip-hop/reggae, dzsessz/kísérleti) nevezhetnek a versenyre a feltörekvő zenei egyéniségek és tehetségek a www.talentometer.hu honlapon. A nevezéshez először regisztrálni kell az oldalon. A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet, fotót) valamint három darab saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várnak, amiket a nevezéssel együtt lehet feltölteni az e célra szolgáló online felületen. Amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, egyes előadókat átsorolhat más kategóriába.

A versenyre nevezők április 20-tól szakmai zsűri elé kerülnek, ebben ezúttal Sena Dagadu (Irie Maffia), Beck Zoltán (30Y), Csongor Bálint (Subscribe), Kiss Ferenc (Kolinda, Vízöntő) és Pándi Balázs (Merzbow) szerepel. Ők választják ki azt a műfajonkénti tíz indulót, akik a május 4. és 24. közötti elődöntő szakaszban az A38 hajó színpadán élőben is megmutathatják tehetségüket. A Talentométer holnapján a versenyzőkre a közönség is szavazhat, a legnépszerűbb előadók szintén bejutnak az elődöntőbe.

A több hónapot átívelő rendezvény csúcspontja a 2014. június 8-i döntő, amely szintén az A38 koncerttermében lesz. Itt derül ki, hogy az öt kategóriában a négy héten át zajló viadalnak kik lesznek a győztesei. Ők és a közönségszavazáson legjobban szereplő együttes viheti haza a díjakat. Utóbbiak között szerepel turnébusz biztosítása 2000 kilométer össztávig, lemezfelvételi lehetőség az A38 professzionális hangstúdiójában, koncertvideóklip felvétele és utómunkája az A38 szakmai stábjával, nyári fesztiválfellépések a műfajnak megfelelő rendezvényeken, fellépés az A38 koncerttermében, illetve egy teljes Akusztik és Eleven című adás a Petőfi Rádió műsorában.

A tehetségkutatóra az elmúlt három kiírásban évente mintegy 600 zenekar nevezett, több ezer közönségszavazat érkezett, a Talentométer segítségével több együttes vált azóta ismertté.

aTEMPO.sk
MTI nyomán