Megvan az idei Peron Music Tehetségkutató győztese

A Peron Music Alapítvány 1993-ban azért jött létre, hogy a fiatalok művészetek iránti fogékonyságát, tehetségük kibontakozását támogassa. 1993-ban a Peron Music Tehetségkutató Fesztivál életre hívásával kezdődött egy szakmai munka, amely mára már az ország egyik legnagyobb múltú könnyűzenei tehetségkutatója Magyarországon, és a Kárpát-medencében.
A Peron Music Alapítvány a hazai tehetséggondozó, zeneipari rendszerben előkelő helyet foglal el az idén már 5. székelyudvarhelyi és a 21. tatabányai Peron Music Tehetségkutatók megrendezésével. Az elmúlt esztendőkben fellépő zenekarok díjazottjai nagyszerű pályát futottak be, élen a Margaret Islanddel, akik nemrég „Az év felfedezettje” kategóriában FONOGRAM díjat kaptak.

A zsűri

Ehhez csatlakoznak az idei döntő győztesei. A szakmai zsűri (Dandó Zoltán zenész, Pacziga Linda énekes, énektanár, Ruff Ferenc, A Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója és Andrásik Remo a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a zene program vezetője. A Gitármánia tábor igazgatója) döntése alapján a tatabányai VoluMen volt a legérdemesebb a győzelemre. Ezzel 21 év után először nyert helyi csapat a Peron Music döntőn.

VoluMen

Második helyen végzett Köpönyegforgatók, harmadik helyen pedig a Me Ill.

Köpönyegforgatók

Me Ill

A 21. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál szeptember 24-én került megrendezésre a tatabányai Vértes Agorájában. A Fesztiválon a közel 50 jelentkezőből 14 zenekar mutatta meg magát a 4 fős szakmai zsűri, az 50 fős diák zsűri és a látogatók előtt. A rendezvényen minden fellépő zenekarról készült egy-egy professzionális videó, amelyet a Peron youtube csatornáján lesz látható novemberben. A fesztivál első három helyezettje fellépést nyert a 2017. évi 20 éves FEZEN Fesztiválra, a tatabányai Roxxy Music Caféba, a paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutatóra és a balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutatóra, ezen kívül hangszeres kiegészítők, és a Kősziklás pincészet jóvoltából finom borok is gazdára találtak.

A Fesztivál győztese, a Volumen indul október elején a Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő Öröm a zene Tehetségkutatón, amely az országban megtalálható tehetségkutató fesztiválok győzteseinek döntő megmérettetése. A legjobb zenekar 1.000.000 Ft-os hangszer- és hangtechnika vásárlási és a Cseh Tamás Program jóvoltából 1.000.000 Ft-os lemezkészítési támogatást kap. A Volumen novemberben új lemeze megjelentetését tervezi.

A Farkas a Mézes a Német meg a Bob

A döntő résztvevője volt Felvidékről A Farkas a Mézes a Német meg a Bob, akik jó tapasztalattal tértek haza, de tudják, hogy még nagyon hosszú út áll előttük. Ott volt a somorjai Renton and the Error Jam is, akiket a zsűri többek között ilyen pozitív kritikákkal illetett:

"Hallgatom a zenéteket, s ha közben behunyom a szemem, olyan mintha egy filmbe csöppennék."
"Nagyon jól toltátok, abszolút átjött. Szürreális zene, szürreális alakoktól."
"A Sorozatgyilkos című számotok abszolút fülbemászó. Majd este, ha hazafelé vezetek, ezt dúdolgatom magamban. Csak tartok tőle, hogy félrerántom a kormányt."

Renton and the Error Jam

A 21. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál fellépője volt még a Cilatomband, ZEPHYR, Éva Presszó, Jáde Nyúl, The Bluebay Foxes, Tündérvese, Kalapkabát, The Young Rebels és a In Hail.

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk / Peron