Hamarosan indul a Phoenix RT turnéja – De mást is tartogat az ősz

Már csak egy hónapot kell várniuk a Phoenix RT rajongóknak, és a csapat ismét beindul. Ahogy tavasszal, az őszi/téli szezonban is találkozhattok velük jó néhány felvidéki és magyarországi klubban is.

Budapestre kétszer is ellátogat a csallóközcsütörtöki zenekar. November 12-én a Dürerben, november 25-én pedig a Road vendégeként a Barba Negra színpadán zenélnek majd.

December 1-3. között a Zorall felvidéki túrájának a különleges vendégei lesznek, és december 27-én nem maradhat el csallóközcsütörtöki Rock Karácsony sem.

A srácok november 19-én egy speciális akusztikus műsorral is színpadra lépnek Somorján a Mozi nagytermében, az évet pedig Vácott zárják.

 

A turné előtt pedig egy meglepetés: szeptember 28-án, szerdán a Tankcsapda vendégeként Sopronban a Hangárban rúgják ki a ház oldalát :-)

 

Puss Tamás

De persze a turnén kívül mással is foglalkozik a banda. Puss Tamást kérdeztük a háttérben zajló munkákról.

 

A turné végére egy éves lesz a Piros Karikás Részletek lemez. Új dalokkal hogy álltok?

Rengeteg új ötletünk van, már a lemez megjelenése után január és februárban, mikor épp nem koncerteztünk, elkezdtük az új dalok írását. Nem szeretnénk túl sokat várni a következő lemezzel. 2017-es év végére tervezzük a megjelenését, de még ha a lemez át is csúszna 2018 elejére, új dallal-dalokkal biztosan jelentkezünk egy éven belül.

Év végéhez ismét terveztek egy összefoglaló videót?

Mozgalmas évünk volt idén is, úgy gondolom ez az év is megérdemel egy jó kis összefoglalót. Az őszünk is pörgős lesz, ahogy az a programból is látható. Október 29-én egy jótékonysági koncerten játszunk Jánossomorján. Nagyon készülünk a novemberi nagyszabású akusztikus koncertünkre Somorján, ami egyébként ülő koncert lesz. A tavalyi akusztiktól abban is eltér, hogy most nem 5-en, hanem többen leszünk a színpadon, tehát plusz hangszerekkel bővül a produkció. És vár minket az általunk szervezett RockKarácsony is a csallóközcsütörtöki kultúrházban, ahol idén a Depresszió, a Magor és a Nova Prospect zenekarokkal csapunk a húrok közé.

A turnén kívül mi vár még titeket?

Éppen az új klipünkön dolgozunk, és természetesen zajlanak a próbák a turnéra, valamint külön az akusztikus koncertre is. A klip terveink szerint október végén, a turné kezdetekor lát majd napvilágot. Újra az FX FILM csapatával dolgozunk együtt, akik az eddigi Phoenix RT videókat is készítették. Hogy melyik dalhoz készül a lemezről, azt még ugyan nem áruljuk el, de azt már most kijelenthetjük, hogy teljesen más lesz mint az eddigi klipjeink :-)

 

A Piros Karikás Ősz/Tél turné

Phoenix RT

Október 29. - Jánossomorja – Vadász
November 12. - Budapest – Dürer
November 19. - Somorja – Mozi
November 25. - Budapest – Barba Negra
November 26. - Szombathely – Végállomás
December 1. - Komárom – RÉV
December 2. - Zselíz – Amfiteáter
December 3. - Kassa – Riders Pub
December 17. - Győr – ETO Park
December 27. - Csallóközcsütörtök – Kultúrház
December 30. - Vác – Madách Imre MK

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk