Fölszállott a páva első középdöntője

Ma tartják a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató első középdöntőjét, ahonnan már a közönség is továbbjuttathat egy előadót a szavazatával.

A középdöntőben Hajdara Tamás és Herczeg Hajnalka Anikó, Okányi Mihály, a Bekecs Néptáncegyüttes, a Nógrád Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes, a Forrás Néptáncegyüttes, Varga Veronika, Kacsó Hanga Borbála, a Tokos Zenekar, Zsikó Zoltán és Zenekara, Salamon Soma, Kaszai Lili és Fundák Kristóf lép színpadra - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A zsűri összesen négy - kategóriánként egy - fellépőt juttat a döntőbe, ezen túl pedig a közönség nem emelt díjas sms szavazatai alapján is továbbjut egy előadó.

Az érdeklődők az élő adás után immár nem csak online felületen, hanem a Duna World műsorán is bekapcsolódhatnak a Páva táncházának forgatagába, bepillanthatnak a kulisszatitkokba, ismét találkozhatnak a 2012-es évad szereplőivel, valamint jobban megismerhetik az idei adás továbbjutóit, akiknek a műsor hivatalos Facebook oldalán üzenhetnek.

Az MTVA a Hagyományok Házával együttműködésben szervezi a népzenei és néptáncos tehetségkutatót, amelyet a Duna és a Duna World csatorna élőben közvetít.

Idén mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további kettő millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak ajánlott fel 2-2 millió forintot. Az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal értékeli a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

A döntőt április 19-én tekinthetik meg az érdeklődők, további részletek a hivatalos oldalon olvashatók.

aTEMPO.sk
forrás: MTI