Polgárok! Asszonyok! Jelönközzenek!!! - Jön az első Tollas Rádió Nap

Tollas Rádió

A Tollas Rádió csapata és lelke mindenkit nagy szeretettel vár november 5-én, szombaton a dunaszerdahelyi NFG Klubba. A rádió történetében másodszor bújnak ki kényelmes stúdiójukból, hogy bepillantást nyújthassanak Nektek a rádió mozgatórugói és olajozói közé.

Ezen a szombati napon, déltől egészen hajnali háromig fogják az éterbe sugározni a kultúrszomjat oltó programokat. Az egész adás ideje alatt lesz lehetőség beülni hallgatni az interjúkat, megpihenni, kérdezni. Forralt borozhattok, pogácsázhattok velük és a vendégekkel.

 

A változás jogát teljesen fenntartó programból:

+ A Kerekasztal beszélgetéseken megtárgyalják a régió kulturális fejlődését, hanyatlását, a szemét problémáját, és talán még az élet értelmére is találnak valami frappáns választ! Akik pedig a kerekasztal körül foglalnak majd helyet:
Miklós László (a Komáromi Jókai Színház művészeti titkára, Pajtaszínházoló)
Prikler Mátyás (szlovákiai magyar filmrendező)
Baranyovics Borisz (költő, MC)
Laboda Róbert (költő és slammer)
a városháza és az utca emberei ...

+ A Filmesben FujiPeti, Prikler Mátyás és Tarr Kalmi vesézik ki a filmipart. A téma: "Hogyan alakult és merre robbant a film mint médium, technikailag, verbálisan, vizuálisan, tematikailag az 1960-as évektől?"

+ Laboda Róbert bemutatja a frissen megjelent Én csak néztem címet viselő verseskötetét. Beszélgetnek róla, az ars poeticájáról, enyhe Túlzásokkal. A kötetet a helyszínen meg is vásárolhatják az érdeklődők.

+ ImiAFannal beszélgetnak a legújabb Vinylized válogatáslemezről. A délután folyamán pedig a nyitrai Roman Oravec, ismertebb nevén SMALLTOWNBOY fog zenélni.

+ Itt lesz a RásóVersek Attilája is, és természetesen nem csak a líra, de a próza is terítékre kerül.

+ A Slam Poetry Felvidék tagjai is tiszteletüket teszik ezen a délutánon. Személyesen Laboda Robi, Dékány Niki, György Ádám, Gyenge Veroni, Varga Bianka, Melecsky Kristóf. Számítsatok erős és ütős szövegekre, és ugyanilyen kaliberű zenei aláfestésre!

+ Az este közeledtével pedig Planetmalcolm, a Párkányi DJ harcosok, és a Durvacrew DJ-i foglalják el a hallójáratokat! A vizuális csodákról az epres, Ezremek és Kész trió gondoskodik.

 

Találkozunk az NFG Klubban, november 5-én, 12 órától. Belépő 2.50 euró az egész, hajnalig belenyúló, napra. A jegyek eladásából befolyó összeget a rádió technikai fejlesztésére fordítják.

Köszönjük, hogy minket válosztú!

ATEMPO.sk