Jön a Fölszállott a páva harmadik elődöntője Szabó Júliával Naszvadról

A harmadik élő elődöntővel folytatódik pénteken a közmédia Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora a Duna televízióban.

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában Szabó Júlia a felvidéki Naszvadról zoboraljai lakodalmas dalokkal, a dunaföldvári Fafka Júlia somogyi népdalokkal, a moldvai Trunkból érkező Ghiur (Gyúr) Gabriella moldvai népdalokkal szórakoztatja a közönséget.

Táncos szólisták és táncos párok kategóriában a püspökladányi Balogh József ördöngösfüzesi legényessel áll a zsűri elé, a szécsényi Poór Mária és Szuszai Hunor Sándor kettős ipolymenti táncokat jár, majd az ágfalvai Bognár Adrián szatmári pásztorbotolót mutat be.

Hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában György-Horváth Anna és Zente (hegedű és harmonika), a Pusztináról érkező Bálint Róbert (furulya) és a jászfényszarui Horváth Áron (cimbalom), míg táncegyüttesek kategóriában a salgótarjáni Nógrád Gyermek Táncegyüttes, a badacsonytördemici Kukonyák Csoport és a jászberényi Jászság Gyermek Néptáncegyüttes lép színpadra.

Az MTVA és a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában a négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseit pedig a december 16-i döntőben választják ki.

A középdöntőben Felvidékről már ott van a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes.

A 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok; valamint a néptáncegyüttesek.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Fölszállott a páva