Az utolsó elődöntővel folytatódik a Fölszállott a páva tehetségkutató

A negyedik élő elődöntővel folytatódik pénteken este a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora a Duna televízióban.

A táncegyüttesek képviseletében a szennai Csiperke Csoport, a Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttes, majd a Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes lép színpadra. Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában a debreceni Kispendely Énekegyüttes mezőföldi dalokat, a pécsi Vástyán Kadosa István somogyit énekel, a békéscsabai Pöttöm Énekegyüttes az erdélyi Felcsík dalait mutatja be a közönségnek.

Szóló és párostánc kategóriájában Körömi Máté és Bíró Norbert szilágysági táncokat járnak, a szolnoki Bontovics Letícia és Rusvai Máté páros Bukovinába kalauzolja az érdeklődőket, a biatorbágyi Cserei Hunor nagyecsedi magyar verbunkkal készül.

A hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a turai Farkas Gergő szatmári dallamokat játszik hegedűn, a mátészalkai Kicska Péter Milán hortobágyi citeramuzsikát, a tordasi Gatyamadzag zenekar mezőföldi muzsikát ad elő.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze; tagja Tímár Böske táncművész, a Csillagszeműek művészeti igazgatója; Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes; Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész, a Fitos Dezső társulat művészeti vezetője; és Berecz István, az első Fölszállott a páva győztese, kétszeres aranysarkantyús táncos.

Az MTVA és a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában két középdöntővel folytatódik majd a műsor, a kategóriák győzteseit pedig a december 16-i döntőben választják ki.

aTEMPO.sk / MTI
Fotó: Fölszállott a páva