Ma kialakul a döntő mezőnye - Jön a Fölszállott a páva második középdöntője

A második élő középdöntővel folytatódik pénteken este a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora a Duna televízióban.

Tizenkét produkciót mutatkozik be. A Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes, debreceni Kispendely Énekegyüttes, Körömi Máté és Bíró Norbert, Farkas Gergő, Gyúr Gabriella, Horváth Áron, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttes, Albert Csaba, a Cickom Énekegyüttes, Tomócsik Milán, tordasi Gatyamadzag zenekar és a Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttes.

A zsűri 4 produkciót juttat tovább, de az adás ideje alatt már a nézők is leadhatják szavazataikat kedvencükre a következő telefonszámokon SMS-ben:

+36 20 4422-999
+36 30 4422-999
+36 70 4422-999

Az SMS-ek alapdíjasak, egy mobiltelefonról maximum 20 üzenet küldhető. Üzenetben a fellépő kódját kel elküldeni.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze; tagja Tímár Böske táncművész, a Csillagszeműek művészeti igazgatója; Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes; Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész, a Fitos Dezső társulat művészeti vezetője; és Berecz István, az első Fölszállott a páva győztese, kétszeres aranysarkantyús táncos.

A tehetségkutató döntőjére december 16-án kerül sor.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Attila