Csillárim, hopp! - Korpás Éva triója Siófokon

2017. február 18-án, szombaton 10.00 órától Korpás Éva, Madarász András és Sipos Dávid ad világzenei koncertet gyerekeknek Csillárim, hopp! címmel a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban. Belépő felnőtteknek 1000 forint, gyerekeknek 500 forint. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Korpás Éva népdalénekesnő Szól a kakas, szól című gyermeklemezével folytatja első, Csalogató című lemezének hagyományait. Magyar népdalok csendülnek fel feldolgozások formájában. A koncert igazi kedvence lehet a család aprajának-nagyjának.

Korpás Éva közel másfél évtizeden át a Tükrös Zenekar énekes szólistája volt. 2007-ben Csalogató címmel készítette első önálló, gyermekeknek szóló lemezét, melyen Rudolf Péter színművész is közreműködött. A dalokban a komolyzene, a népzene és a világzene stílusjegyei jelennek meg, s a különféle stílusok finom elegyítésének köszönhetően válik egységessé a hangzásvilág.

2011-ben jelent meg Szól a kakas, szól című második gyermeklemeze, 2015-ben pedig A pozsonyi sétatéren címmel népzenei gyereklemezt adott ki.

Korpás Éva több alkalommal dolgozott együtt Balogh Kálmán cimbalomművésszel, valamint Berecz András mesemondó-énekessel, Malek Andreával, de a Rendhagyó Prímástalálkozó című produkció résztvevőjeként is rendszeresen közönség elé áll.

2013-ban A legjobb énekes népművészet kategóriában, Az év dala kategóriában, valamint a Ritka Magyar Folkband tagjaként kapta meg a Harmónia-díjat, amelyet szlovákiai magyar zenészeknek ítélnek oda.

ATEMPO.sk