Trio Mandili és Dalinda koncert Budapesten

Trio Mandili és Dalinda koncert Budapesten

2017. április 8-án, szombaton 19.00 órától az internet új kedvencének, a Trio Mandilinek a koncertjére kerül sor a Budapesti Kongresszusi Központban. Előzenekar a Dalinda énekegyüttes. Belépő 4600 forinttól 16 000 forintig váltható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

FACEBOOK ESEMÉNY

Három fiatal, bájos és gyönyörű hölgy Grúzia eldugott kis kaukázusi falucskájából az Internet, a Youtube és Facebook segítségével hihetetlen ismertségre tettek szert, és néhány hét alatt világsztárokká váltak.
A “mese” egy átlagos napon kezdődött, amikor is a három barátnő, Tatuli, Tamara és Irina ragyogó időben sétáltak a falujukban az országúton és jókedvükben énekelni kezdtek. Tatuli a telefonjával fel is vette egyik kedvenc és sokszor énekelt, azóta világslágerré vált Apareka című dalukat, amit aztán feltöltött az Internetre. A videó drámaian megváltoztatta a lányok életét, hiszen a dal két héten belül többmilliós nézettséget ért el.
A Trio Mandili híre eljutott a világ legkülönbözőbb pontjaira és a zenekar napok alatt hatalmas rajongótábora tett szert, ami napról napra növekszik. Az általuk megosztott újdonságok miatt , érdemes Facebook oldalukat is követni.
A trio neve “Mandili” – egy grúz fejkendő fajta, amelyet a nők nagy gyakorisággal viselnek. A tradíciónak megfelelően, ezt a kendőt a földre dobják, ha két vitázó férfi között békét akarnak teremteni.
Természetesen a váratlan siker nagyon boldoggá tette a lányokat, de ennek ellenére Tatuli Mgeladze, Tamara Tsiklauri és Irina Midelauri alázatosak maradtak az énekléshez és a dalokhoz.
A múlt év izgalmasan telt a három hölgy számára; megjelent első albumuk, a “White Love”, mely az emberek kapcsolatiról és szeretetéről szól. A Trio Mandili az egész világon turnézik, a folk fesztiválok rendszeres fellépői, valamint nagysikerű, önálló koncertek házigazdái. A Trio Mandili Grúzián kívül, Ukrajnában, Kazahsztánban, a Baltikumban, Amerikában és Ausztráliában is megdobogtatta a közönség szívét.
Mostanság a legizgalmasbb hír számukra, hogy a „Trio Mandili” Grúzia színeiben készül a 2017-es Eurovíziós Dal Fesztiválra.

A Dalinda énekegyüttes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi ének szakán ismerkedtek össze 2008-ban, ekkor kezdtek együtt énekelni különböző produkciókban. Közös zenei anyanyelvük a magyar népdalkincs. Az egyetemi évek után az énekesek külön-külön is kibontakoztak népzenei és világzenei formációkban. Orbán Johanna az Illangó énekegyüttes alapítója, Paár Julianna a Bazseva és Tárkány Művek énekesnője, Tímár Sára a Sebő-együttes, a Forgó, és saját autentikus zenekarának énekese. Az elmúlt évek közös munkája érlelte ki műsorukat, ami autentikus magyar népi énekeken alapszik, és alappillérje a többszólamúság.

ATEMPO.sk