Vörös Janka e-Series koncert Somorján - Nemzetközi Jazznap

2017. április 29-én, szombaton 19.00 órától a Nemzetközi Jazznap keretében ad koncertet a somorjai Moziban Vörös Janka e-Series. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak.

Az UNESCO és nagykövete, a legendás zenész, Herbie Hancock által kezdeményezett Nemzetközi Jazznapot április 30-án szinte az egész világon megünneplik. Magyarország 2014 óta különösen kitett magáért ez ügyben. Idén Budapesten 16, országosan 5 és határon túl 2 helyen – az egyik a somorjai Mozi - az érdeklődők ingyen juthatnak be a koncertekre. Ez a Jazznap.hu összefogás lényege. Az idei év különlegessége, hogy mivel a Nemzetközi Jazznap vasárnapra esik, ezért április 29-én (szombat) és 30-án (vasárnap) is koncertek várják az érdeklődőket!

Vörös Janka fiatal, friss diplomás énekesnő, a 2010-es I. Országos Jazzverseny első helyezettje, 2014-ben megnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Ablakos Lakatos Dezső jazz előadóművészi ösztöndíjat, majd 2015-ben a Sólyom-ösztöndíjat. Jelenleg a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó alakja, akár szólistaként, vokalistaként vagy dalszerzőként, a Fonogram-díjas Hősök énekesnője.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Az e-Series 2013-ban alakult az ország kiemelkedő fiatal fusion zenészeiből, az ez évi Magyar Jazz Ünnepének fő helyszínén debütált, azóta számos sikeres koncerten van túl. 2014 március 21-én jelent meg első albumuk, az „introduction”, melyen a saját szerzemények mellett áthangszerelt feldolgozások is hallhatóak.
Zeneiségüket a jazz alapokra épülő modern hangzás határozza meg. A szokványos és meghökkentő stílusjegyek vegyítésével különleges, érdekes zenei hatást érnek el. Céljuk a “cross-over”: a műfaji korlátok ledöntése.
A számos hazai és külföldi fesztiválszínpad után egy rövid pihenőt követően megnyerték a Müpa JazzShowcase 2017 közönségdíját.

Most új, akusztikus műsorral készülnek Somorja bevételére az ingyenes belépést biztosító Nemzetközi Jazznap keretein belül!

FACEBOOK ESEMÉNY

ATEMPO.sk