A Montanaro Duo koncertje Esztergomban

Montanaro Duo koncert Esztergomban

2017. július 14-én, pénteken 21.00 órától a Montanaro Duo ad koncertet az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A magyarul jól beszélő Montanaro oxitán népzenére építi muzsikáját, amelyben sok autentikus elemet használ. Ilyen például a sajátos dob-furulya zenei együttes, amikor a zenész egyik kézzel furulyázik, a másikkal dobon játszik. Montanaro nagyon szeret más zenei nyelvet beszélő muzsikusokkal társulni. Így az utóbbi években afrikai, arab, kolumbiai muzsikusokkal működik együtt, de sikeres nemzetközi összetételű nagyzenekara, a Vents d'Est is. Baltazar Montanaro apja nyomdokain haladva a jazz és az ethnozene, a magyar és okszitán kulturális hatások határfelületeit kutatja, de nem áll tőle messze a kortárs zene újraértelmezése sem.

Duójuk egy zenei beszélgetés apa és fia között régi és új zenéről, párbeszéd, ahol két ember együtt gondolkodik, együtt mozog a népzene a dzsessz-, kortárs-, középkori-, hip-hop-, improvizatív- és klasszikus zene határterületén. Két zenei világ találkozik: a zeneszerző Miqueu kötött zenéje, és Baltazar improvizációja. Megható és elgondolkodtató zenei estnek nézünk elébe!

ATEMPO.sk