Szimbola koncert Esztergomban

Szimbola koncert Esztergomban

2017. július 21-én, pénteken 21.00 órától a Szimbola ad koncertet az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A zenekar 2012 júniusában alakult Visegrádon, öt helyi fiatal zenész összefogásával. Megalakításával azt a célt tűzte ki, hogy olyan zenét hozzon létre közös munkával, melynek alapvető mozgatórugója a stílusbeli szabadság. A népzene, vagy a világi középkori muzsika ugyanúgy hatással van rá, mint a könnyűzene.

Emellett előszeretettel foglalkoznak versmegzenésítéssel is, mivel ahogyan mondják: "nagyszerű kihívás és izgalmas feladat zenét írni „a Vershez”, amely minden olvasó, hallgató (és "megzenélő") számára, minden időben mást és mást jelenthet, így teremtve meg maga körül egy mindig bővülni képes értelmezési tartományt."

A zenekar hangszerelése, megszólalásmódja és felállása 2017-ben jelentősen megváltozott, s az addigi akusztikus alapú zenét felváltotta egy erőteljesebb, kísérletezőbb, improvizatívabb - fúziós irányvonal. A népzene hangsúlyos jelenlétét pedig egyre inkább kiegyensúlyozzák a versfeldolgozások és a mind zenei-, mind szöveges értelemben vett saját alkotások.

ATEMPO.sk