Jazz a teraszon - Juhász Márton triója és Bernhard Wiesinger Somorján

2017. augusztus 4-én, pénteken 20.00 órától Somorján a Moziban ismét jazz zene szól. A magyarországi Juhász Márton nagyszerű triójával és osztrák Bernhard Wiesinger vendégszaxofonosával örvendezteti meg a szórakozni vágyó vájtfülű közönséget. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A 2014 és 2015-ben az év dobosának választott (JazzMa.hu közönségszavazás) Juhász Márton új triójával februárban debütált a Budapest Jazz Club-ban, a közönség és a kritikusok egyaránt pozitívan reagáltak első koncertjükre: "Muzsikájukkal bizonyították, hogy a hagyományokhoz hű jazz is eljut a mai közönséghez, ha azt olyan frissen, szellemesen játsszák, mint ők." JazzMa.hu

A repertoár javát az 1950-es és 60-as évek amerikai jazz zenéje teszi ki. A trió hangzását döntően a nagy klasszikus jazzzongoristák inspirálták: Ahmad Jamal, Hank Jones, Sonny Clark, Bud Powell, George Shearing, Red Garland, Tommy Flanagan, Bobby Timmons.

A trió vendége Ausztria egyik legfoglalkoztatottabb szaxofonosa, a Berklee College of Music-ot is megjárt Bernhard Wiesinger.

 

A zenekar

Bernhard Wiesinger – szaxofon
Gayer Mátyás – zongora
Hofecker Mátyás – nagybőgő
Juhász Márton – dob

ATEMPO.sk