Miranda Liu hegedűestje Budapesten

2017. augusztus 31-én, csütörtökön 19.00 órától a budapesti Benczúr Ház Dísztermében kerül sor Miranda Liu hegedűestjére, ahol közreműködik Vida Mónika Ruth és Kovács Gergely zongorán.

Műsoron Bach, Paganini, Janáček, Brahms és Csajkovszkij művei. Belépődíj 1600 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak és Miranda Liu hírlevelére feliratkozóknak 900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Műsor

Bach: d-moll partita, BWV 1004 - Sarabanda & Giga
Paganini: XXIII. Caprice, op. 1
Janáček: Szonáta hegedűre és zongorára
Brahms: G-dúr szonáta, op. 78
Csajkovszkij: Valse-Scherzo, op. 34
Brahms: I. magyar tánc
... és egy meglepetésdarab

 

 

A sokszoros versenygyőztes, 20 éves hegedűművész, Miranda Liu eddig több száz koncertet adott versenyművek szólójátékosaként, hangversenyszólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként a világ számos országában. Többek között olyan rangos hangversenytermek rendszeres fellépője volt, mint a New York-i Carnegie Recital Hall, a philadelphiai Verizon Hall, a budapesti Zeneakadémia, Müpa és Vigadó, a bécsi Wiener Konzerthaus Mozartsaal, a vilniusi Nemzeti Filharmónia, a bukaresti Radio Society Hangversenyterem, a zágrábi Horvát Zenei Intézet, valamint a salzburgi Wiener Saal. Miranda Liu 2007 és 2013 között tanult a salzburgi Mozarteumban és 2013 óta tanul a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Perényi Eszter osztályában, ahol idén kitüntetésesen diplomázott. 2016-tól a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar koncertmestere.

ATEMPO.sk