A pozsonyi metró - Czinki Ferenc zenés könyvbemutatója Pozsonyban

2017. október 25-én, szerdán 20.00 órától zenés könyvbemutatóra kerül sor vetítéssel egybekötve a pozsonyi Zöldiben (Krčma na Zelenej). Czinki Ferenc A pozsonyi metró című kisregénye kerül bemutatásra. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Közreműködik
Schoblocher Barbara (ének) - Blahalouisiana
Jancsó Gábor (gitár) - Blahalouisiana
Hekele Dániel (trombita)

Moderátor: Babiczky Tibor
Vizuál: Varga Gábor Farkas

 

A POZSONYI METRÓ
Pozsonyban nincsen metró. Tervben volt, hogy legyen, el is kezdődtek a munkálatok, de végül a félkész járatokba beköltözött az Ördög.Czinki Ferenc kisregénye a balladák világát idézi. Két idősíkon – a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, valamint 2014-ben – követhetjük nyomon a rejtélyes történetet, amelyben két fiatal eltervezi, hogy megöli a jóságot. Közben a célvonal előtt pár méterrel köddé válik egy teljes lóversenyfutam, kajakosok eveznek fejjel lefelé a Dunán és a görög mitológia testet ölt a XX. századi Kelet-Európában. A pozsonyi metró a várakozás regénye. A kérdés csak annyi, hogy ki érkezik meg előbb: aki megváltást, vagy aki kárhozatot ígér…

CZINKI FERENC
Czinki Ferenc 1982-ben született Székesfehérváron. Író, szervező. A KafkaBeat Kocsmaszínház rendezőjeként, programszervezőjeként dolgozik. A József Attila Kör elnökségi tagja, a Szépírók Társasága tagja, a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Móricz Zsigmond-ösztöndíjas. Egy kocsma város című kötete 2014 augusztusában jelent meg, A pozsonyi metró című kisregényét a Scolar adja ki 2017-ben. A budapesti könyvbemutatónak a Trafóklub ad otthont.

ATEMPO.sk