Káosz - a Thália Színház előadása Kassán - Madách bérlet

Káosz - a Thália Színház előadása Kassán - nyilvános főpróba

2018. január 9-én, kedden 19.00 órai kezdettel Mika Myllyaho Káosz című tragikomédiája kerül bemutatásra a kassai Thália Színházban. Belépés Madách bérlettel. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Három hétköznapi nő nem mindennapi csapdákkal teli élete. Sofia, Emmi, Júlia. Finn nők az idegösszeomlás szélén. Három habitus, három válasz az élet kihívásaira, három zsákutca. A gátlásos tanítónő, a gyakorlatias újságírónő, és a saját érzelmeit is nehezen kordában tartó pszichoterapeuta. Mindegyiküknek valahol elakadt az élete. Szeretetre vágynak, sikerre, boldog, gondtalan életre, s valahogy minden félresikerül. Vajon tudnak-e segíteni egymáson azok a barátnők, akik a maguk bajaira sem igazán találnak megoldást?

Összevonás fenyegeti azt az iskolát, ahol Sofia tanít, a nő a feszültséget váratlan dühkitörésekkel vezeti le. Saját páciensével kezd szerelmi viszonyba Júlia, aki egyre kevésbé látja tisztán azt a helyzetet, amely egyszerre édes és etikátlan. Emmi munkamániája miatt egyre kétségesebb, hogy képes-e jó feleség és jó anya lenni, képes-e megakadályozni, hogy problémáira rámenjen a családja. Ami eddig biztos volt, az menthetetlenül szétesik.

A darab érdekessége, hogy a három főszereplő saját figuráján túl, még számtalan más szereplőt kell, hogy megjelenítsen, a nőkön kívül több férfialakot is. A kiélezett helyzetek ez által is mindig megőrzik ironikusságukat, nem veszítenek játékosságukból, minden gyötrelem, kínlódás, fájdalom idézőjeles lesz, semmi sem halál komoly.

 

 

Szereplők

Szabadi Emőke - Sofia, általános iskolai tanár
Rab Henrietta - Julia, terapeuta, Emmi testvére
Varga Lívia - Emmi, újságíró, Emmi testvére, egy kislány anyja

Fordította - Jankó-Szép Yvette
Zenei válogatás - Lakatos Róbert
Díszlet- és jelmeztervező - Gadus Erika
Mozgás - Kántor Kata
Dramaturg - Forgács Miklós

Rendező - Czajlik József

ATEMPO.sk