Nagyidai cigányok - az Experidance előadása Salgótarjánban

Nagyidai cigányok - az Experidance előadása Salgótarjánban

2018. március 14-én, szerdán 19.00 órától az Experidance Production bemutatja a Nagyidai cigányok című tánckomédiáját a salgótarjáni József Attila Művelődési Klubban. Belépő 4900 és 5500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Csóri vajda, a vándorcigányok vezére cigányország felemelkedéséről és dicsőségéről álmodik. A csúf valóságban viszont ő és kis közössége Nagyida várában rekedt, melyet az osztrák seregek ostromolnak. A magyar védők az éj leple alatt menekülnek a reménytelen helyzetből, sorsára hagyva Csórit és népét. Mit is tehetnének hát az örökké vidám cigányok? Örömünnepet rendeznek, esznek-isznak, táncolnak, hiszen ehhez értenek a legjobban! Nagy vigasságukban még ez ellenséget is sikerül elijeszteniük, ám sajnos a szerencse forgandó…

A XVI. századi magyar monda alapján készült tánckomédia a Magyarországon élő cigányok kincset érő kultúráját mutatja be a mozdulatok nyelvén. Román Sándor koreográfiája nem csak a cigány néptáncokat szőtte bele a nagyidai mulatozásba, de azokat a táncokat is, melyekkel a cigányság vándorlása során találkozott. Török, perzsa, indiai és egyiptomi elemek teszik teljessé ezt a mulatságos történetet.

Vendégművész: Sárközi József prímás

Sminkes, fodrász: Petrik Gitta Lili
Hangtechnika: Kupcsik Bertalan
Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Díszlet: Mira János
Zeneszerző: Czomba Imre
Fénytechnika, látvány: Szimeiszter Balázs
Arany János vígeposzát színpadra alkalmazta: Schwajda György
Producer: Vona Tibor

Koreográfus - rendező: Román Sándor

ATEMPO.sk