Woyzeck, avagy a szédület karcolata - Thália Táncestek Kassán

2018. március 27-én, kedden 19.00 órai kezdettel a Jel Színház bemutatja Woyzeck, avagy a szédület karcolata című előadását a Thália Táncestek sorozat keretében Kassán. Ezzel egyben a Színházi Világnapot is ünneplik a kassai Thália Színházban.

A vendégjáték Büchner Woyzeck című drámájának szabad adaptációja. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

„Mi marad a Woyzeckből? Semmi – semmi, kivéve Büchner művének rejtélyét, amelyet Nagy csodálatos módon megőriz: a látomás, a gyötrelem, a gyilkosság. A természet alantas parancsai, amelyek az embert egy fájdalmas bábuvá alacsonyítják le. A balsors atavizmusa. A végzetszerű szakadék.” - Frédéric Ferney, Le Figaro

Az előadás elnyerte a közönségdíjat a 32. BITEF Fesztiválon (Belgrád, 1998), és az Oroszországban bemutatott legjobb külföldi előadásnak kijáró Arany Maszk-díjat (2002) Moszkvában.

Az előadást 1994 márciusában mutatták be először a Theatre National de Bretagne-ban, Franciaországban. Azóta több mint 200 alkalommal játszották világszerte.

 

Szereplők

Bicskei István
Döbrei Dénes
Francia Gyula
Gemza Péter
Nagy József
Nagypál Gábor
Varga Henrietta

Zene: Rácz Aladár
Díszlet és jelmez: Nagy József
Díszletkivitelezés: Dobó László
Jelmezkivitelezés: Aleksandra Pešić

Rendező-koreográfus: Nagy József

ATEMPO.sk