Színes Szlovákia - a sokszínűségről Dunaszerdahelyen

2018. április 7-én, szombaton 16.00 órai kezdettel a Minorma Polgári Társulás szervezésében kerül megrendezésre a Színes Szlovákia - Pestré Slovensko című kétnyelvű esemény a dunaszerdahelyi NFG klubban. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az esemény MUDr. Hunčík Péter előadásával kezdődik, ezt a kétnyelvű slam poetry követi, ahol fellép Simon Márton, György Ádám, Csider István Zoltán, Tomáš Straka és Michal Komžík. Az előadott szövegeket szlovák és magyar nyelven lesznek feliratozva. Ezt követően jön az open mic, ahol bárki kiállhat a színpadra, hogy műveit előadhassa a közönségnek. Folytatásul a Dunaszerdahely környékén jól ismert Dreeko veszi át a mikrofont. Az esemény egy afterparty-val zárul, ahol MixOut Kálmáné a főszerep.Hip hop, grime, trapp dallamokra szórakozhatnak a legkitartóbbak.

KLIP - Színes Szlovákia

„Fontosnak tartjuk, hogy Szlovákia-szerte megszervezzük ezt az eseményt, ami annak jegyében született újjá, hogy egy közös találkozóhelyként szolgáljon főképp a szlovák és a magyar, ill. minden kisebbség számára, ezért is ügyelünk a kétnyelvűségre rendezvényeink során. Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a komolyabb témáktól indulva, az elgondolkodtatástól eljusson a közönség az önfeledt szórakozáshoz. Reméljük sok mindenkihez elér az üzenet, miszerint Szlovákia színes, tedd túl magad rajta, mert együtt, különbségeinket elfogadva sokkal szebb lesz a világ.“- mondta Gyenge Veronika a Minorma Polgári Társulás egyik koordinátora.

 

Program

16.00 Kapunyitás

17.00 - 19.00 Interaktív előadás - beszélgetés MUDr. Hunčík Péterrel

19.30 - 21.30 Slam Poetry Sk/Hu & open mic
Simon Márton
Csider István Zoltán
Tomáš Straka
Michal Komžík

Dreeko

21.30 Afterparty - MixOut Kálmán (hip hop, grime, trapp session)

ATEMPO.sk