Jelenetek két házasságból - a Körúti Színház előadása Dunaszerdahelyen

Jelenetek két házasságból - a Körúti Színház előadása Dunaszerdahelyen

2018. április 12-én, csütörtökön 19.00 órától kerül bemutatásra B. Török Fruzsina (Móricz nyomán) Jelenetek két házasságból című komédiája két felvonásban, a Körúti Színház előadásában a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Belépő 15 euró (első osztály), 14 euró (másod osztály) és 10 euró (nyugdíjas és diák). Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az első felvonás:
Imre, a bűnügyi újságíró és felesége Ilonka nehéz korban kötik össze életüket. Az 1930-as évek derekán járunk, a gazdasági világválság legnehezebb éveiben, mikor mindennapos az éhezés, nagy a munkanélküliség. Az ifjú házasok ilyen körülmények között élnek és küzdenek álmaikért.

A második felvonás:
Vágrándy Aladár tanácsos és neje keserédes története Móricz Zsigmond talán egyik legérzékenyebb problémafelvetése. Több mint húszévnyi szerelem és egymásra épített élet után Aladár egy nap különös hangulatban érkezik haza hivatalából szokásos ebédjére, nem is sejtve, hogy zavartságának okát felesége, Juluka már minden porcikájában érzi. A mindennaposnak induló ebéd hamarosan közös életük fordulópontja lesz.

 

Szereplők

Vágrándy Aladár: Koltai Róbert
Juluka: Gyebnár Csekka
Ilonka: Lehel Katalin / Placskó Emese
Imre: Oroszi Tamás / Pecsenyiczki Balázs

Rendező: Koltai Róbert.

ATEMPO.sk