Júniusi Jazz Klub Esztergomban

Jazz Klub Esztergomban

2018. június 3-án, vasárnap 18.00 órától folytatódik a Jazz Klub sorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdája, Vörös László jazz zongorista, háziasszonyai pedig Strausz Eszter jazz zenész (fuvola, szaxofon) és Vörös Nikolett jazz énekes. Vendég ezúttal a Seventeen Big Band.

Belépő 1300 forintért váltható a koncertre, 14 év alatt ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

A Seventeen Big Band 2000 decemberében alakult. A tagok a budapesti XVII. kerületi zeneiskola jelenlegi és volt diákjai, valamint a műfajt szerető lelkes, hivatásos zenészek. A zenekar alapítója és karmestere Szász Zsolt.

Évente számtalan meghívásnak tesznek eleget Budapesten és más magyarországi városokban. Sok zenei fesztivál, jazz klub fellépés, céges party, olaszországi, csehországi és görögországi
koncertturné áll mögöttük. Megalakulásuk óta az ország több jazz fesztiválján is felléptek - Hajdúböszörményben, Harkányban, Barcson, Sajószögeden, Nyírbátorban és Keszthelyen.
Az évente megrendezett Budapesti Big Band Fesztivál állandó résztvevői, ahol a szakmai zsűri döntése alapján 2016-ban és 2017-ben is az „A” kategóriában kiemelt arany fokozatot értek el.

A Zenekar célja a big band zene minél szélesebb körben való megkedveltetése minden korosztály számára, ezért műsorukban számtalan stílus megtalálható, többek között a swing, a mambo, a rock, a funky és a hagyományos jazz standard feldolgozások.

ATEMPO.sk