Futballáb - a Magyarock Dalszínház musicalje Lábatlanon

Futballáb

2018. augusztus 24-én, pénteken 19.00 órától a lábatlani Gerenday Szabadtéri Színpadon a Futballáb című musical komédiáját mutatja be a Magyarock Dalszínház. Belépő elővételben 1500 forint, a helyszínen 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Mi lehet a közös egy polgármesterben, egy rendőrben, egy henteslányban, egy sztárriporterben, egy csalóban, egy postáslányban, és egy fodrászban? Természetesen a foci. A játék, amit Felsőlápmezőn igencsak komolyan vesznek, így nem csoda, ha az egész település megzavarodik, amikor az Alsólápmezővel vívott rangadón Messzi Lajos helyi szupersztár rájön, hogy a menyasszonya az edzővel kavar, és meccs közben le is lép vele. Ám a véres tömegverekedés csak a kezdet. Messzi nélkül nincs csapat, de ő bezárkózik és sír; edző nélkül nincs meccs, ellenben kéznél van a rendőr, másodállásban szertáros, aki kihajtja a szuszt is Dajerből, és a finomabb bánásmódhoz szokott játékosokból. Tündi, a postáslány, nagy magányában az elkeseredés medrébe hajszolja magát, ám azt nem is sejti, hogy a községben minden hímnemű egyén egyetlen hívó szavára ugrana. Maca, az edző lelépésével munkanélkülivé vált henteslány gyúró lesz, viszont hiányzik neki az aprítás, és a vér. És mindennek a tetejében megjelenik Kenő Pál, a szövetségi ellenőr, akinek egy negatív kritikája elég lenne ahhoz, hogy megfossza a települést a támogatásoktól. És ne feledkezzünk meg Sztárpiról, a Bulvi Tv riporteréről, aki kezdetben fintorog a „porfészekben”, aztán jó sztorit szimatol, de végül úgy elkábítja Felsőlápmező, és egy hölgy illata, hogy előbb leszáll a magas lóról, majd mennybe megy.

Mesélhetnénk tovább is, mert lenne miről, de nem tesszük, mert a Futballábat látni, hallani kell. Reméljük, felkeltettük az érdeklődésüket egy fergeteges musical comedy iránt, amelyből újfent kiderül az aranyigazság, hogy a közös cél, a fenyegetés, vagy a közös szerelem, jelen esetben a futball, képes olyan erőt adni egy közösségnek, amivel már-már hegyet lehet varázsolni a lápmezőre.

Szereplők

FUT BALÁZS, polgármester, klubelnök - MAGYAR ATTILA
FÜTTYÖS DODÓ, szertáros, mindenes, rendőr, Maca apja - BARABÁS KISS ZOLTÁN
KENŐ PÁL, szövetségi ellenőr, csaló - HÁDA JÁNOS/PETŐCZ ANDRÁS
SZTÁRPI, bulvárriporter, álruhás futballsztár - BARONITS GÁBOR
BÖLLÉR MACA, henteslány, később gyúró - FEJES SZANDRA
SZITTYÓ, pályamunkás, közmunkás - FECSKE DÁVID
SZIVACS, szenilis pályamunkás, Szittyó apja - MAKRAI PÁL
TÜNDI, postáslány, az önérzetes mindenki babája - ESZLÁRI JUDIT
DAJER, cserejátékos, fodrász - BENE ZOLTÁN
BETLI, a kancsal cserekapus, órás - PAPP CSABA

ATEMPO.sk