Októberi Jazz Klub Esztergomban 2018-ban is

Jazz Klub Esztergomban

2018. október 7-én, vasárnap 18.00 órától folytatódik a Jazz Klub sorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdája, Vörös László jazz zongorista, háziasszonyai pedig Strausz Eszter jazz zenész (fuvola, szaxofon) és Vörös Nikolett jazz énekes. Vendég ezúttal Juhász Gábor, gitáros. A ritmusszekció Csuhaj-Barna Tibor (bőgő) és Jeszenszky György (dob).

Belépő 1500 forintért váltható a koncertre, 14 év alatt ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, jazzgitáros és zeneszerző. 1990 óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeit Szakközépiskola jazz gitár szakán. Több nemzetközi hírű zenésszel játszott már együtt. Alapító tagja volt a Tin Tin Quartetnek, és közreműködője számos neves jazz zenész lemezének.

Saját neve alatt 2002-ben jelent meg lemeze a dán Palle Mikkelborggal közösen, 60/40 címmel. 2006-ban megalapította a Juhász Gábor triót.

2008-ban Szalóki Ágival közösen készítette el a Vágy muzsikál című albumot, amelyen Karády Katalin dalait dolgozták fel. A műsor azóta is hallható színházakban és koncerttermekben. 2009-ben 1978 címmel jelent meg Juhász Gábor szerzői CD-je. A lemez 2010-ben elnyerte az Év Magyar Jazz Hanglemeze díjat.

Rendszeresen koncertezik Gyémánt Bálinttal; a gitárduó saját szerzeményei Budapest címmel jelentek meg CD-n 2011-ben. Juhász Gábor, Lukács Miklós és Szalai Péter 2013-ban rögzített koncertalbuma a Making a Change címet viseli és John Coltrane: A Love Supreme című művének feldolgozása gitárra, cimbalomra és ütőhangszerre. Az albumon ezen kívül Juhász Gábor saját szerzeményei és Lukács Miklós egy Debussy feldolgozása is hallható. 2014-ben a pannonhalmi Arcus Temporum fesztivál felkérésére készítette el új zenei anyagát, amelyet Franz Schubert Winterreise című dalciklusa ihletett. 2015-ben az év jazzgitárosa díjat nyerte el a jazzma.hu közönség-szavazata alapján

ATEMPO.sk