Adáshiba – a Váci Dunakanyar Színház előadása Esztergomban

Adáshiba – a Váci Dunakanyar Színház előadása Esztergomban

2018. október 30-án, kedden 19.00 órától Szakonyi Károly Adáshiba című komédiáját mutatja be a Váci Dunakanyar Színház Esztergomban, A Művelődés Házában. Belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Szakonyi Károly legendás, elsöprő erejű komédiája, az Adáshiba meghódította a magyar és az európai színpadokat, s közel fél évszázada töretlen népszerűségnek örvend.

Bódog és Bódogné gyerekeiket várják haza, hogy megünnepeljék legkisebb fiuk születésnapját. Megérkeznek a testvérek, rendre zajlik a családi vacsora, minden adott a meghitt összejövetelhez: puncstorta, krumplipüré, Holdra szállás. Ám mindez csak ránézésre felhőtlen és idilli, valójában látszatkapcsolatok lelketlen hálója, ami az örökkön jelenlévő, a bámulásig imádott tévéképernyő köré szőtte magát. Kusza fecsegések, locsogó mindentudás és lelki-szellemi közöny összjátéka csupán e családi ünnep.

Itt nincs helye a mélyebb gondolatoknak, a váratlan bejelentéseknek, de még a csodáknak sem. Még a meghökkentő csodák sora is észrevétlen marad, s csak egyetlen dolog képes kizökkenteni megszállott figyelmüket: az adáshiba.

Az elragadóan mulatságos történet kíméletlen aktualitással mutat rá a 21. század kortüneteire, a mindennapjaink sekélyességére, és arra, hogy a csodák ideje mára már jóvátehetetlenül elmúlt.

Sokszínű humorral, bravúros nyelvezettel és parádés szereposztással kivételes színházi élményt ígér az előadás.

Szereplők

Bódog: Kaszás Mihály
Bódogné: Vándor Éva
Vanda: Eke Angéla
Dönci: Smál-Szilaj Gábor
Saci: Tövispataki Beáta
Imrus: Georgita Máté Dezső
Emberfi: Havasi Péter
Szűcs úr: Ivaskovics Viktor

Díszlet: Ondraschek Péter
Jelmez: Mészáros Zsófia
Dramaturg: Deés Enikő
Rendező: Dicső Dániel
Rendezőasszisztens: Sütő Anikó

ATEMPO.sk