LetMeC - Thália Táncestek Kassán 2019-ben is

LetMeC - Thália Táncestek Kassán 2019-ben is

2019. január 23-án, szerdán 19.00 órától folytatódik a Thália Táncestek sorozat, ahol Ladjánszki Márta és Varga Zsolt bemutatják LetMeC című előadásukat a kassai Thália Színház Márai Stúdiójában. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Ladjánszki Márta kortárs táncművész, koreográfus és táncpedagógus e darabja a szófiai Derida Dance Center táncosaival készült 2016-ban egy alkotói rezidencia program alkalmával/keretében, melynek fókuszában az előadó és néző között létrejövő interakció lehetőségeinek vizsgálata állt. Azóta az előadás folyamatosan gazdagodik, a térre és a jelenlévő nézőkre érzékenyen reagálva bővül, folyamatosan alakul, frissül.

A darab egy olyan különös szemlélődésre invitál, melyben mintha az adott pillanat, az éppen együtt lévő személyek rezdülései, a kapcsolódási pontok, lehetőségek kerülnének mikroszkóp alá. Az előadás formáját tekintve minden alkalommal egyedi vonásokkal bír, ugyanakkor mindenkor ugyanazon szervezőelv, struktúra szerint működik, melynek létrehozásában Ladjánszki Márta partnere Varga Zsolt zeneszerző, aki maga is részt vesz zenészként az előadásban.



Koreográfus, koncepció: Ladjánszki Márta
Zeneszerző, zene: Varga Zsolt
Közreműködők: Ladjánszki Márta, Varga Zsolt

 

Az előadást megelőzően január 21-e és 23-a között, délutánonként (jan. 21 – 22. 16.00 – 17.30 és jan. 23. 14.00 – 15.30) Ladjánszki Márta Horton technika alapokon modern táncórát tart a Jozefa Adamoviča Konzervatórium és Timonova utcai Konzervatórium diákjainak, a Jozefa Adamoviča Konzervatórium tánctermében.

ATEMPO.sk