Lucifer és az angyalok hangja - XII. Téli Színházi Esték Szőgyénben

XII. Téli Színházi Esték Szőgyénben - részletes program

2019. január 19-én, szombaton folytatódik tizenkettedik Téli Színházi Esték című rendezvénysorozat a szőgyéni kultúrház színháztermében. A Deja Vu klub Polgári Társulás, valamint a Magyarock Dalszínház előadásai lesznek még láthatóak.

Bérlet 18 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Január 19. (szombat), 18.00

Strieženec Alex: Lucifer és az angyalok hangja (monodráma) - zenés darab virtuális szereplőkre, színészekre és zenekarra
Előadja: Deja Vu klub Polgári Társulás

Szerző és rendező Strieženec Alex, főszereplő Scheer Gábor, közreműködik a Deja Vu együttes.

Egy mű a megbocsájtásról, a bűnbeesés dilemmájáról, az emberi gyengeség , az elesettség kérdéseiről. Egy mű ünnepelt csillagok, “holt lelkek” erkölcsi felelőségéről. Egy mű a zenéről, a zene lélekgyógyító hatásáról.

Belépő 8 euró, diák, nyugdíjas 7 euró.

 

Február 16. (szombat), 18.00

Futballáb (musical comedy)
Előadja: Magyarock Dalszínház

Mi lehet a közös egy polgármesterben, egy rendőrben, egy henteslányban, egy sztárriporterben, egy csalóban, egy postáslányban, és egy fodrászban? Természetesen a foci. A játék, amit Felsőlápmezőn igencsak komolyan vesznek, így nem csoda, ha az egész település megzavarodik, amikor az Alsólápmezővel vívott rangadón Messzi Lajos helyi szupersztár rájön, hogy a menyasszonya az edzővel kavar, és meccs közben le is lép vele. Ám a véres tömegverekedés csak a kezdet. Messzi nélkül nincs csapat, de ő bezárkózik és sír; edző nélkül nincs meccs, ellenben kéznél van a rendőr, másodállásban szertáros, aki kihajtja a szuszt is Dajerből, és a finomabb bánásmódhoz szokott játékosokból. Tündi, a postáslány, nagy magányában az elkeseredés medrébe hajszolja magát, ám azt nem is sejti, hogy a községben minden hímnemű egyén egyetlen hívó szavára ugrana. Maca, az edző lelépésével munkanélkülivé vált henteslány gyúró lesz, viszont hiányzik neki az aprítás, és a vér. És mindennek a tetejében megjelenik Kenő Pál, a szövetségi ellenőr, akinek egy negatív kritikája elég lenne ahhoz, hogy megfossza a települést a támogatásoktól. És ne feledkezzünk meg Sztárpiról, a Bulvi Tv riporteréről, aki kezdetben fintorog a „porfészekben”, aztán jó sztorit szimatol, de végül úgy elkábítja Felsőlápmező, és egy hölgy illata, hogy előbb leszáll a magas lóról, majd mennybe megy.

ATEMPO.sk