Színes Szlovákia - a sokszínűségről Kassán

Színes Szlovákia - a sokszínűségről Kassán

2019. január 19-én, szombaton a Minorma Polgári Társulás főszervezésében kerül megrendezésre a Színes Szlovákia - Pestré Slovensko című kétnyelvű esemény a kassai Úsmev Moziban. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Eseményünk kétnyelvű, mellyel szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a szlovák és a kisebbségi kultúrákat, beszélni róluk, magunkról. Lesz előadás, több nyelvű, feliratozott slam poetry, koncert és egy jó kis afterparty.

KLIP - Színes Szlovákia

„Fontosnak tartjuk, hogy Szlovákia-szerte megszervezzük ezt az eseményt, ami annak jegyében született újjá, hogy egy közös találkozóhelyként szolgáljon főképp a szlovák és a magyar, ill. minden kisebbség számára, ezért is ügyelünk a kétnyelvűségre rendezvényeink során. Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a komolyabb témáktól indulva, az elgondolkodtatástól eljusson a közönség az önfeledt szórakozáshoz. Reméljük sok mindenkihez elér az üzenet, miszerint Szlovákia színes, tedd túl magad rajta, mert együtt, különbségeinket elfogadva sokkal szebb lesz a világ.“- mondta Gyenge Veronika a Minorma Polgári Társulás egyik koordinátora.

 

Program

19.00 Előadás: Vladislav Horváth - Romák az államban (szlovák nyelven)
20.00 Slam poetry SK/ HU: Sára Gergely, Gergály Norbert, Laboda Róbert, Miško Krakovský, Gyenge Veroni (feliratokkal)
21.00 Koncert - Melecsky Kristóf
21.30 Koncert - Samčo, brat dážďoviek
22.00 Afterparty - planetmälcolm (bass/hiphop/dubstep)

ATEMPO.sk