Az Irigy Hónaljmirigy farsangi koncertshowja Győrszentivánon - ELMARAD!

Az Irigy Hónaljmirigy farsangi koncertshowja Győrszentivánon

ELMARAD! 2019. március 1-én, pénteken kerül sor az Irigy Hónaljmirigy élő farsangi koncertshowjára a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. Belépő 4990 forint. Kezdés 19.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Irigy Hónaljmirigy 1990-ben, egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult meg, akkor még “Fintorock” néven. Kevesen gondolták volna, hogy például egy évtizeddel később szinte ugyanazt látják majd a tévében, csak sokkal profibb körülmények között, vagy hogy videoklipjeiket és régi TV-s szerepléseiket több millióan nézik meg újra és újra az interneten. Az ő szerencsés találkozásuk egy rockklubban alaposan felforgatta a hazai zenei életet. A Mirigy berobbanása akkoriban kisebbfajta forradalomnak számított a könnyűzenében. Rockzenét hallgattak, és azon versenyeztek, hogy melyiküknek a haja hosszabb. Ebből kifolyólag készültek el a hazai nagy rock előadók paródiái.

1993-ban született meg az együttes demófelvétele, majd 1994 novemberében jelent meg az első lemezük Fetrengés címmel. A siker legkézzelfoghatóbb eredményeként 1994. december 9-én olyan teltház fogadta a zenekart, hogy az E-Klub sokat látott közönségének nagy része, csak az épület előtt hallgatva kísérhette figyelemmel az előadást. A buli után indultak meg a hétvégi fellépések, de ebben az időben több tag még polgári foglalkozását is űzte.

Az első nagylemez sikere után jóval tudatosabb készülődés előzte meg a második korong megjelené-sét. Az Irigy Hónaljmirigy már az első nagylemez idején is a saját lábára állt és nem engedte meg, hogy mások, kívülállók szóljanak bele a produkció megalkotásába. Koncertek és albumok sorra következtek. 2000-ben elindult az Irigy Hónaljmirigy Show, egy szórakoztató műsor, amelyben a főszereplők az Irigy Hónaljmirigy zenekar tagjai.

 

A barátság receptje: vegyél 8 különböző fazonú srácot a kilencvenes évek elejéről, akik imádnak zenélni, és lételemük az ökörködés. Hozd őket össze, adj nekik valami idétlen nevet, majd a létrejött speciális keveréket fűszerezd meg a szórakoztatás iránti elkötelezettséggel meg némi szerencsével, és máris kész a recept!”

ATEMPO.sk