The Dire Straits Experience koncert Budapesten

The Dire Straits Experience koncert Pozsonyban

2019. április 4-én, csütörtökön 20.00 órától a budapesti Papp László Sportarénában ad koncertet a The Dire Straits Experience. Belépő 10900 forinttól 19900 forintig kapható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Több mint 35 év eltelt azóta, hogy a rádiókban világszerte először hallhattuk a Sultans of Swing kezdő sorait. Ahogy múlt az idő, megismerhettük a fantasztikus gitárost és dalszerzőt Mark Knopflert, és azt, amiből egy zenei univerzum lett: a Dire Straits zenéjét.

Több mint 20 év telt el azóta, hogy a Dire Straits feloszlott, számos finom kompozíciót és zeneművet hagyva hátra, amelyek a rock virágkorában valaha is születtek. Ha valami, hát az ő hírnevük csak nőtt az idő előrehaladtával. A több mint százhúsz-millió eladott album rekord-eladásai folyamatosan növekszenek, ahogy újabb és újabb fiatal rajongók fedezik fel zenéjüket, és csatlakoznak a zenekar követőihez világszerte.

Ennek a két évtizedes kihagyásnak a hátterében – és az az iránt jelentkező egyre növekvő igény miatt, hogy újra élőben hallhassuk a rock történetének egyik legdrámaibb zenéjét – a Dire Straits tagjai, Alan Clark, Chris White és Phil Palmer megalakították a The Straits-t egy jótékonysági koncertre a Royal Albert Hall-ban 2011-ben. Mivel a termékeny Knopfler hihetetlenül sikeres szólókarrierbe kezdett, Alan Clark Terence Reis dalszerzőt kérte meg, hogy Knopfler távollétében legyen a zenekar frontembere. Amikor a The Straits feloszlott, három és fél évvel később, addigra a zenekar már több, mint 150 koncertet játszott a világ 25 országában.

Miután meghívást kaptak, hogy adjanak egy koncertsorozatot Új-Zélandon és Ausztráliában, Chris White és Terence Reis ismét elkezdtek együtt dolgozni a The Dire Straits Experience nevű formációban. Csatlakozott hozzájuk egy olyan kiváló zenekar, akik az Egyesült Királyság legkiválóbb zenészeiből álltak. Irigylésre méltó, hogy olyan emberekkel dolgozhattak együtt a rock legendái közül, mint többek között Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones és Sheryl Crow.

ATEMPO.sk