A Mézga Család - a zenés vígjáték ismét Győrben

A Mézga Család - zenés vígjáték Győrben

2019. április 20-án, szombaton 19.00 órától kerül bemutatásra A Mézga család című zenés színpadi játék a Mézga család kalandjaiból, a győri Vaskakas Művészeti Központban.

A Mézga családról szóló, egyik legnépszerűbb magyar rajzfilmsorozaton generációk nőttek fel. A sorozat nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is népszerű, több európai országban is nagy sikerrel vetítették. A Mézga család című zenés színpadi vígjátékban az eredeti mű alapján elevenednek meg a karakterek. A darabot Szűcs Gábor rendezte Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével.

Az előadásra a zenés vígjáték Országos turnéjának keretében kerül sor. Belépő helyfüggő - 4900 és 6900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Mézga Család című zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

A Mézga Család című zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.

Szűcs Gábor rendező kiemelte:

„Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni.

Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd,
Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről.

Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!”

A többes szereposztásban Szacsvay László, Maszlay István és Tűzkő Sándor alakítja majd a kibírhatatlan Máris szomszédot, Magyar Attila és Bodrogi Attila lesz a családfő Mézga Géza, míg a feleséget, Paulát Balázs Andrea és Kokas Piroska formálja meg.

ATEMPO.sk