Szarka Tamás lemezbemutató koncertje Budapesten

Szarka Tamás lemezbemutató koncertje Budapesten

2019. május 25-én, szombaton 19.00 órától veszi kezdetét Szarka Tamás és zenekarának lemezbemutató koncertje Sósósó címmel a budapesti Nemzeti Színházban. A most megjelenő szólóalbuma néhány opusa mellett a legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Kézfogás) és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek.

Belépő 1800, 2100, 3000 és 3800 forint (helyfüggő). Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői, előadó pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt 4 évtized alatt több mint 350 dalt szerzett. Több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.

A 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. A 30 perces, grandiózus mű szól Szent István királyunk intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról.

Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta (A cigánytábor az égbe megy, Vérnász, Benyovszky, Dózsa, Mária). Az Éden földön című darabot 2015. szeptember 25-én mutatta be a Budapesti Nemzeti Színház és az eltelt időszakban húszezren tekintették meg. A művész Rudolf Péter felkérésére komponálta meg az Üvegtigris 2. filmzenéjét.

ATEMPO.sk