2. Samaria Jazz festival Somorján - szombati program

2019. július 27-én, szombaton folytatódik a 2. Samaria Jazz festival a somorjai Mozi clubban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Július 27. (szombat)

18.00 Kezdés

Fellépők

Coquette Jazz Band (SK)
Pocsai Kriszta & Bágyi Balázs New Quartet (HU)
Barabás Lőrinc - Random Szerda (HU)

A fesztivál ideje alatt Ferdics Béla képzőművész alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők "Égi rajzolatok - Nebeské carbanice" címmel.

 

Coquette Jazz Band

A bécsi Coquette Jazz Band egészen új, a grazi jazzfőiskola növendékeiből alakult zenekar, alapítója pedig két magyar muzsikus: Papp Mátyás és Bartha Mátyás. Főként a '30-as, '40-es évek táncolható swingzenéjét játsszák, és a dixieland revival korszakának hangzásait keresik. Repertoárjukat nagyrészt Fats Waller, John Kirby, Bix Beiderbecke és Duke Ellington szerzeményeinek feldolgozásai képezik. Az utóbbi években sikerrel szerepeltek Európa neves jazzfesztiváljain, köztük a bécsi Jazzlanden és a kecskeméti Jazzfőváros Fesztiválon.

 

Pocsai Kriszta & Bágyi Balázs New Quartet (HU): The Jerome Kern Songbook

“Tribute to Ella anyagunk után, korábbi sikeres együttműködésünk folytatásaként Pocsai Kriszta énekesnővel 2019-ben egy tematikus új albumot készítünk a nagyszerű amerikai zeneszerző Jerome Kern munkáiból. Kern, a Gershwin testvérek mellett annak a korszaknak kiemelkedően termékeny és népszerű komponistája volt, dalait nagyon szeretjük játszani mi is.”

Tagok

Pocsai Kriszta – ének
Lakatos Soso Sándor – szaxofon
Oláh Dezső – zongora
Oláh Péter – bőgő
Bágyi Balázs – dob

 

Barabás Lőrinc - Random Szerda (HU)

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók. A jammelés hagyományain alapuló sorozat gyorsan meghódította a város improvizatív zenére nyitott közönségét.

Tagok

Barabás Lőrinc – trombita/trúbka
Horváth Tojás Gábor – billentyű/klávesové nástroje
G. Szabó Hunor – dob/bicie
Premecz Mátyás - billentyű/klávesové nástroje

ATEMPO.sk