Pálúr János orgonakoncertje Pozsonyban

Pálúr János orgonakoncertje Pozsonyban

2015. március 1-jén 16 órától Pozsonyban a Szlovák Filharmónia Vigadó nagy hangversenytermében ad koncertet Pálúr János orgonaművész az Orgona szólóhangversenyek II. sorozata keretében. Belépő 6 és 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

Pálúr János Párizs Városának Nagydíjasa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Budapest-fasori Református Templom orgonistája. Tanulmányait Baróti István, Lehotka Gábor és Olivier Latry tanítványaként folytatta a budapesti Zeneakadémián és a Párizsi Conservatoire-on.

Még diákéveiben megnyerte a Flor Peeters és Gárdonyi Zoltán emlékversenyek első díjait és a Párizsi Előadói Nagydíj mellett ő kapta a párizsi nemzetközi orgonaverseny Landowski különdíját is.

Európa 14 országában, az Egyesült Államokban, Japánban, az Orosz Föderációban és Ausztráliában adott hangversenyeket, melyek közül néhányat több rádió is egyenes adásban közvetített. Négy szóló- és további hat lemeze jelent meg négy kiadónál. Liszt Ferenc 200. születésnapjára készítette el kiemelten magyar orgonákat bemutató 200 improvizációját, mely azóta a zeneakadémiai hallgatók egyre népszerűbb improvizációs példatárának számít.

ATEMPO.sk