Omega Oratórium - Magyar kulturális hét Pozsonyban

2015. június 8. és 14. között szervezik meg idén második alkalommal a Több mint szomszéd magyar kulturális hetet Pozsonyban. A program előestével kezdődik június 7-én vasárnap és Ráadással végződik június 17-én. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A mai program

Június 8., hétfő

10.00 Az élet és halél vize - az Árgyélus Meseszínház gyermekműsora (Pozsonyi Magyar Intézet, Védcölöp út 54.)
Palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról, és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. Előadja: Écsi Gyöngyi, népi hangszereken (tekerőlant, furulya, duda) közreműködik: Kováts Marcell.

17.00 „...Összekötni az eget és a földet..." - kiállítás Makovecz Imre szabadkézi rajzaiból (Magyarország Nagykövetségének színházterme, Nyerges u. 3.)
Az Ybl- és Kossuth-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia megalapítója, a kortárs magyar organikus építészet iskolateremtő mestere volt.

19.00 Omega oratórium (Istropolis nagyterme, Trnavské mýto 1.)
A 2014-es Omega Oratórium az Omega dalokból álló szimfonikus trilógia harmadik, befejező része. A közismert Omega slágerek ezúttal vegyeskórus, szimfonikus és rockzenekari felállásban, napjainknak megfelelő hangzással, új köntösben kerülnek bemutatásra.

TELJES PROGRAM

aTEMPO.sk