Miqueu Montanaro koncert Pozsonyban

Miqueu Montanaro

2014. április 8-án 19 órától Miqueu Montanaro franciaországi zenész és zeneszerző ad koncertet Pozsonyban az Ifjú Szivek Táncszínházban (Mostová 8). Belépő 4 euró.

A franciaországi zenész és zeneszerző oxitán gyökerekkel, ám világpolgárként alkotja szívéből, lelkéből fakadó zenéjét. Mondhatni, nincs olyan ország a földkerekségen, ahol ne ismernék őt a zenei berkekben. A VENTS D EST – Keleti szél című európai zenésztársulat atyja és vezetője, nemzetközi produkciójukkal felléptek Európa számos országában.
Montanaro mondhatni vándorzenész, a világot járja, koncertről koncertre utazik, közben más zenészekkel is zenél, különféle népek hangzásvilágát tanulmányozza. Szaxofonos volt, mielőtt megtalálta igazi világát a provence-i népzenében, ahová gyökerei is kötik. Parasztzenészként – mint hagyományos dob-furulya játékos – fordult érdeklődése a kortárs zene és a jazz felé. Előadóművész, aki tradicionális és saját kompozíciókat adva elő, ötvözi a mediterrán és keleti zenéket. Virtuóz játékával egymaga képes teljes koncertélményt nyújtani. Több nyelven beszél, többek között magyarul is.

aTEMPO.sk