Rock a Rómer körül - Török Ádám Győrben

Rock a Rómer körül - Török Ádám Győrben

Győrben a Rómer Házban szeptembertől havonta vendégül látnak a magyar rockzene alapító atyjai közül egy-egy kiemelkedő egyéniséget, akinek pályafutását áttekintve bepillantást nyerhetünk a rock kulisszatitkaiba.

Házigazda Rozsonits Tamás rockzenei szakíró, a Moby Dick együttes egykori dobosa, a Mobil Rádió Budapest főszerkesztője. A beszélgetéseket eddig soha nem, vagy csak ritkán látott filmbejátszásokkal, hangfelvételekkel teszik még érdekesebbé, sok esetben a vendégeknek is meglepetést okozva.

Október 19-én 18 órától Török Ádám, az első Kereszteslovag és az utolsó mohikánok egyike, a Mini együttes oszlopa idézi fel a hatvanas évek végének hippi-szellemét, amikor a balatoni nyarak tényleg a szeretetről, a jó bulikról, az autóstoppokról, a borozgatásról, a szeretkezésekről és a jó zenéről szóltak. A Mini legendás zenészeket fogadott tagjai közé és nevelt fel. A névsor akár egy magyar rocklexikont is megtölthetne, de a lényeg az, hogy a folyamatosan működő, nevében kicsi, zenéjében óriási együttes a magyar progresszív rock és a jazz-rock legjelentősebb csapata. Szakújságírók minden idők egyik legjobb hazai rocklemezének tartják a Mini 1971-ben rögzített anyagát, annak ellenére, hogy a maga idejében meg sem jelenhetett!

Belépődíj 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak.

FACEBOOK ESEMÉNY

ATEMPO.sk