Arizóna
Nanana

Kategória: Klip
 • Típus: Klip
 • Előadó: Arizóna
 • Zeneszerző: Gasparik Ferenc Fecó
 • Szövegíró: Bokros Krisztina "Maja"
 • Videó készítő: Fecó Gasparik - GF Production
 • Megjelenés: 2016. július 31., vasárnap
 • Formátum: Youtube
 • Album: Tiltott gyümölcs
 • Időtartam: 03:45
 • Felvétel: Stúdió
 • Kategória / Műfaj: Pop, Rock

Megjelent a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar klipje, a 2016. márciusban megjelent Tiltott gyümölcs című lemezük utolsó dalához.

A Nanana egy igazi nyári sláger, mely ismét Fecó szerzeménye. „Az igazat megvallva a dal készítése közben nem gondoltam, hogy ennyire belopja magát a mi és a közönségünk szívébe. A stúdiózásnál már az utolsó dalok feljátszása között szerepelt, nem úgy hallgattuk akkor, ahogy most kis idő elteltével, megpihent, letisztult fejjel és fülekkel.” - mondta Maja, aki a dal szövegét is jegyzi.

A klip elkészítéséhez ismét az ImagiCore csapatát választották, akivel a James Bond videójánál is dolgoztak.

„Még a forgatása után megegyeztünk, hogy nyáron újra forog majd a kamera. Így is történt. A felvételt hosszas beszélgetések, ötletelések előzték meg. Mindannyian szereplői vagyunk a videoklipnek, ahogy azt már a közönségünk megszokhatta. Ezúttal új arcunkat igyekeztünk megmutatni.

A dal nincs túlbonyolítva, ezért közös megegyezéssel a klip mondanivalóját sem szerettük volna túlkomplikálni. Szeretjük mi is a szépet, és büszkék vagyunk arra, hogy ilyen szép vidéken élünk, úgyhogy nem volt kérdés, hogy a csallóközi természetben találjuk meg a legmegfelelőbb helyszíneket, ahol mind az öten külön-külön majd a végén közösen is megjelenünk. Kedveljük az izgalmas dolgokat, ezért nem hagyhattuk ki, hogy ne mutassuk meg a klipben a mi tiltott gyümölcsfánkat :-)

A zenekar énekesnőjeként fontosnak tartom, hogy a megjelenésem harmonizáljon a dallal és a klippel is. Nagyon örültem neki, hogy újra Varga Lívia álmodta meg nekem a tökéletes sminket. A dal megkívánta a vidám hullámokat és a fonatokat a hajamban - Gogh Joci remekül megvalósította. A ruha sem volt utolsó szempont, egy gyönyörű fehér felsőre esett a választásom a Süel ruhaboltban Kántor Éva segítségével. Aminek ezen kívül külön örülök, hogy egy kis retrót is vittünk az egészbe. Egy csodálatosan szép kerékpárt kaptam a Velo Love-tól, úgyhogy önfeledten tekerhettem vele. Nagyon örülök neki, hogy ennyien hozzájárultak ahhoz, hogy összejöhessen ez a videoklip.” - mesélte a forgatással kapcsolatban az énekesnő.

De hogy miért is pont erre a dalra esett a választás?

„Úgy gondoltuk, hogy a Nanana egy igazi könnyed nyári dal, nekünk pedig ilyen videoklip még hiányzott a „csatornánkról“. Ahogy a legtöbb dalunkban, itt is fontos a mondanivaló, még ha elsőre nem is tűnik annak. Legtöbben szeretnénk megtalálni a belső békét, harmóniára vágyunk. Van, aki külföldön találja meg mindazt, amire vágyik, akad olyan is, aki ragaszkodik az otthonához. Mi nem ítéljük el egyiket sem, ellenkezőleg. Mindenki keresi a boldogságot, és ez így is van jól.

A dal tisztán és érthetően leírja a mi kis igazságunkat: ha van elég erőd, tiéd a világ, bárhová eljuthatsz, persze ha arra vágysz, de lehet csak elég megtalálnod a lelki békédet és nem fizikailag kell megtenned azt a nagy utat, hanem a lelkedben. A tartalom mellé a zene könnyedsége adja a harmonikus összhangot.”

 

Zenekar

Dob: Tóth Ákos
Basszusgitár: Sütöri Patrik
Gitár: Zöld Bálint
Billenytűs hangszerek: Fecó Gasparik
Ének: Maja

Zene: Fecó Gasparik
Szöveg: Maja
Felvétel,Mix,Master: Fecó Gasparik - GF Production
Smink: Varga Lívia, Liv´s Visage
Haj: Gogh Joci
Ruha: Süel
Bicikli: Velolove
Helyszín: Kormorán Park
Rendező: Németh "Kobe" Dániel
Operatőr: Németh "Kesneme" Károly
ImagiCORE: www.imagicore.hu

Köszönet: Varga Lívia, Gogh Joci, Kántor Éva, Bartansky Eszter, Imagicore, Hotel Kormorán!