Arizóna
Pillangó

Kategória: Klip
  • Típus: Klip
  • Előadó: Arizóna
  • Zeneszerző: Fecó Gasparik
  • Szövegíró: Lombos Márton
  • Videó készítő: FX-Film
  • Megjelenés: 2017. július 10., hétfő
  • Formátum: Youtube
  • Időtartam: 03:53
  • Felvétel: Stúdió
  • Kategória / Műfaj: Pop, Rock

Megjelent a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar legújabb videoklipje, a Pillangó címmel. A fülbemászó dal klipjét az FX Film csapatának közreműködésével Győr látványos utcáin forgatták. A dal mondanivalójáról, a videoklip készítéséről, illetve a zenekar jövőbeli terveiről az Arizóna énekesnőjét, Maját faggattuk:

"Egy könnyed és nyárias videoklippel rukkoltunk elő az FX-film csapatának köszönhetően. Olyan érzésünk volt, mintha egy olasz kisvárosban forgattunk volna, de szerencsére nem kellett messzire utazni a szép helyszínért. Győr utcái tűnnek fel az újdonságban.

Fecó mindig nagy gonddal válogatja meg, mint a dal szerzője és producere, hogy kire is bízza a további fontos munkálatokat. Így került Vígh Arnold a képbe, akit ugyebár a szakma nagyjaként tartunk számon. Dalszövegírásnál pedig ezúttal is Lombos Mártonnal, azaz Lombos úrral dolgoztunk együtt. Mindkettejükkel remek, gyors és hatékony volt az együttműködés! Fontos volt mindkét fél profizmusa és hozzáállása.

Emlékszem, éppen a híradó után mentem haza, Marci pedig hívott, hogy majdnem elkészült a szöveg. Megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha griffmadár is szerepelne benne (mert a témát már előre átbeszéltük, hogy miről is szóljon), és mondtam, hogy nem rossz, az igaz, hogy nekem mindig a pillangó jutott eszembe valamiért, de végülis mind a kettő repül :-) Marci elhallgatott, aztán rövid csend után azt mondta: „ Ne haragudj Maja, most leteszlek, megvan!“. Majd nem sokkal a beszélgetés után láttam is a végeredményt, és a griffmadár helyett pillangó él a lelkekben és a mi dalunkban :-) Arnolddal is remek volt a közös munka, szakmai tudásával pedig mindenki tisztában van. Hálásak vagyunk neki is, hogy hozzájárult ahhoz, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyen!"

A zenekart 2017 novemberében az a megtiszteltetés érte, hogy Pillangó című dalukat a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj kuratóriumi tagjai „Az év dala” kategóriában jelölték.

 

Zene: Fecó Gasparik
Szöveg: Lombos Márton
Felvétel: GF Production, Fecó Gasparik
Mix,Master: Silverhill, Vígh Arnold
Smink: Varga Lívia, Liv´s Visage
Rendező: Bíró Máté
Operatőr: Bíró Máté, Bíró Dávid
FX-Film

Dob: Vígh Arnold programming
Basszusgitár: Sütöri Patrik
Gitár: Zöld Bálint
Billenytűs hangszerek: Fecó Gasparik
Ének: Maja