Noémo
Levegőt!

Kategória: Klip
  • Típus: Klip
  • Előadó: Noémo
  • Zeneszerző: Noémo
  • Szövegíró: Takács Noémi, Jeszenszky Márton
  • Videó készítő: Szabó Miklós Bence, Tar Károly
  • Megjelenés: 2017. november 17., péntek
  • Formátum: Youtube
  • Időtartam: 04:55
  • Felvétel: Stúdió
  • Kategória / Műfaj: Pop

Megjelent Noémo zenekar Levegőt! című dalának a vidóklipje. A dalt Takács Noémi vázlata nyomán öltöztette fel, hangszerelte a zenekar. A szöveget pedig Jeszenszky Márton (Zombori) és Noémi írták.

A dal részt vett a 2018. január 20-án, a Dunán induló Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-jában.

„Csak olyat énekelek, amivel abszolút egyetértek” – nyilatkozta évekkel ezelőtt a peredi származású Takács Noémi, a Noémo frontembere, aki zenész barátait összeválogatva zenekart alapított.

„Nehéz szavakba önteni azt, hogy ez a dal mit jelent számomra, azontúl amit a szöveg is elmesél. Ugyanis az én bensőséges kapcsolatomról szól önmagammal. Amikor beborul felettem az ég, villámok cikáznak, és nincs a közelben egy házikó, ahol nyugovóra térhetnék, akkor kezdem el keresni és megszemélyesíteni azt az embert, aki bennem él, egyelőre mélyen. Azt az embert, aki kiegyensúlyozott kapcsolatot folytat a természettel, ismeri a világ rendjét. Aki tudja, hogy a dolgok egyszerűek, és nem azért él remeteként, mert menekülni akar, hanem mert nincs szüksége a világ zajára, tempójára, nem akar bizonyítani. Egyszerűen csak boldogan él a jelenben.

Ha megszemélyesítem, akkor egy idősödő, tiszta tekintetű szakállas férfit látok. De ki ő? Tán a bennem is élő Isten?! Ez nagyon félreérthető! Valóban létezik?!? Az biztos, hogy mindenféle vallási hovatartozás nélkül mi ketten szomjazunk egymásra.” - Takács Noémi

A forgatás helyszínéül a fehérvárcsurgói Gaja-völgy szolgált teljes őszi pompájában. Szabó Miklós Bence és Tar Károly készítették a felvételeket, vágták össze a jeleneteket, irányították a forgatást. A klip főszereplője Udvaros György, fehérvári színész.

„Gyuri egy fantasztikus ember! Kiegyensúlyozottság, bölcsesség, szeretet árad a tekintetéből, tökéletes a szerepre! Nagyon jó volt vele dolgozni! Sőt nem is kellett dolgozni... Sétáltunk az erdőben, ő történeteket mesélt, én belékaroltam, aztán meg-megálltunk felvételt készíteni. Gyakorlatilag kirándultunk! Ezen felül jó erőben van, remekül állta a sarat, a hegyremászás sem okozott neki problémákat.”

„Sok mindent tanított nekem a saját remetém. Azt tanította, hogy az élet tényleg nagyon, nagyon egyszerű. Mindenki a figyelemre, elfogadásra, megértésre, törődésre, összefoglaló nevén: a szeretetre vágyik. Ezt kutatjuk, keressük. Egymásban, a másik emberben. Viszont fontos lenne kutatnunk önmagunkban is. Ha megleljük a saját idősödő remeténket, helyre áll a rend bennünk, és akkor talán a helyére billenhet a világ rendje is.” - nyilatkozta a DRÓTnak Noémi

 

A Noémo tagjai

Takács Noémi - ének, vokál
Ifj. Tóth István - gitár
Szabó Dániel Ferenc - dob
Szeifert Bálint "Jason" - basszusgitár

 

Zene: Noémo zenekar
Szöveg: Takács Noémi, Jeszenszky Márton

A videóklip főszereplője Udvaros György, színész.
A képi anyagot a Gaja-völgyben rögzítette, vágta és rendezte Szabó Miklós Bence és Tar Károly.

A hangfelvételt Dorozsmai Gergő készítette.

Hála és köszönet a zenekarnak, Udvaros Gyurinak, Tar Károlynak, Szabó Miklós Bencének, Dorozsmai Gergőnek, Dorozsmai Péternek, a Takács családnak, a Szabó családnak... és mindenkinek, aki a véleményével, a munkájával segített minket a Levegőt! létrejöttében.