Bitango
Lennék az ünneped

Kategória: Klip
  • Típus: Klip
  • Előadó: Bitango
  • Zeneszerző: Csintalan Márk
  • Szövegíró: Csintalan Márk
  • Megjelenés: 2017. december 22., péntek
  • Formátum: Youtube
  • Időtartam: 03:40
  • Felvétel: Stúdió
  • Kategória / Műfaj: Pop, Rock

Megérkezett a Bitango második klipje. A Csintalan testvérek, Márk és György alapította formáció egy kicsit ünnepibb, de annál Bitangósabb dalt hoztak a karácsonyfa alá.

A zenét és a szöveget Márk írta, a dal hangszerelésén, stílusos megszólalásán már közösen dolgoztak Gyurival.

„Nagyon szeretem a karácsonyt megelőző időszakot, ezért mindig is terveben volt egy karácsonyi hangulatú dal. Az előző években túl későn álltunk neki a munkának, de ezúttal időben, már októberben elkezdtük a dalírást.” - árulta el Márk. „A dalban a karácsonyi forgatag életképei jelennek meg, ajándékvásárlással, finom illatokkal, érzelmekkel és természetesen "havas tájjal".”

Az újdonság megszólaltatásához ezúttal közreműködőket is hívtak, hogy még élőbb legyen a dal. „Teljesen új, de nagyszerű dolog volt számunkra, hogy fúvósokkal is dolgoztunk a dal felvételénél. Szó szerint életre kelt a szerzeményem, amikor valódi hangszerekre cseréltük a virtuálisakat. Trombitán Urbán Dávid, harsonán Dénes András, bariton szaxofonon pedig Szanyi Tibor játszott.”

A dalhoz egy különleges szöveges klipet is készítettek Budapesten. A stáb tagjai Bánk Attila, Haintz Olivér és Marton Gábor voltak. „Nagyon élveztük a közös munkát, mindenki teljes gőzerővel tette a dolgát. Úgy gondolom ez látszik a végeredményen is.”

A klip a Mikulás egy „szokásos“ napját mutatja be, ezért Márk egész végig Mikulás jelmezben szerepel benne. „Már a forgatás alkalmával kiderült, hogy a télapó a világ legnagyobb sztárja. Rengeteg ember fotózkodott velünk, gyerekek mosolyogva szólítottak meg minket és mindez a piros ruha és a szakáll miatt. Bízunk benne, hogy a klipből is eljut az emberekhez ez a pozitív érzelmi töltet.”

 

Zene & Szöveg: Csintalan Márk
Hangszerelés: Csintalan Márk, Csintalan György

Trombita - Urbán Dávid
Harsona - Dénes András
Bariton szaxofon – Szanyi Tibor

Music Video:
Rendező: Bánk Attila
Operatőr: Haintz Olivér
Vágó: Gabe

Kislány a Mikulás ölében: Csintalan Zsófia

Külön köszönet Koltay Eszternek és Sőnfeld Mátyásnak a mikulás jelmezért!