Finomhangolás - az Ifjú Szivek Táncszínház előadása Pozsonyban

Finomhangolás - Ifjú Szivek Táncszínház előadása

2017. február 14-én, kedden 19 órától a pozsonyi Városi Színházban kerül bemutatásra az Ifjú Szivek Táncszínház különleges előadása, a Finomhangolás (Finetuning).

Belépődíj 25 euró, csoportos (6 és több személy) 20 euró. Mindenkit sok szeretettel várnak.

FACEBOOK ESEMÉNY

Sehol máshol a világon nem épült be olyan szervesen a a Haydn féle vonósnégyes-koncepció az egyes nemzetek zenekultúrájába, mint Közép-Európában. Ez a zene vált Bartók hangszeres stílusának legfontosabb tényezőjévé is. Vonósnégyeseiben, a tradicionális hangszeres zene ritmikai-, dinamikai- és a nyugatitól gyakran eltérő harmóniavilágban érhető tetten leginkább. Hallhatóvá tette zenéjében a táncot, azt az organikus, egyedi mozgásvilágot, mely az elmúlt évszázadok során a zenével egységben csiszolódott tökéletessé.

A Finomhangolás ebből az organikus, hagyományos mozgáskultúrából építkezik. Érzések és képzettársítások szintjén beszél olyan hétköznapi, zsigeri jelenségekről, melyeket a ma embere hajlamos leegyszerűsíteni vagy feketén-fehéren látni. A darab tételei közül az első a zene és tánc, hang és mozdulat kapcsolatát mutatja, még a második tétel, tabuk nélkül nyúl többek közt, a kirekesztés, képmutatás vagy a családon belüli erőszak témájához.

Az előadás a zene ikonikus megjelenítése táncban. A koncertkoreográfia, mint új színpadi műfaj, a tánc, a mozdulat zenei formanyelvvel ötvözött képi megjelenítésében bontakozik ki. Érzésekről beszél, melyeket mindannyian jól ismerünk és melyekkel kapcsolatban időről időre mindannyiunk lelkére ráfér egy finomhangolás.

ATEMPO.sk