Ferenczi György és a Rackajam a Tündérkert 2014-en

2014. június 21-én 16 órától a Tündérkert 2014 fesztivál keretében egész napos program várja Dunaszerdahelyen a Szabadidőparkba (DAC stadion mögött) látogatókat. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak.

Program

  • 16.00 Gyülekező, a Tündérkavalkád előkészítése

Kosztümtervező és kreatív foglalkozás képzőművészek vezetésével-Oros Eszter, Őry Katalin, jelmeztervező- 3 éves kortól, akár felnőtteknek is. Egy estére megelevenednek a régmúlt idők csalóközi tündérvilágának színpompás és titokzatos alakjai. Te is részese lehetsz e különleges élménynek, saját, általad készített ruhákkal és virágkoszorúval, csodás arcfestéssel. A lidérc sokadalom egyik tagjává válhatsz, hogy együtt ünnepelhessük a nyári napforduló ősi ünnepét.

  • 16.30 A Virgoncok bábcsoport bemutatja a Kiskondás c. népmesét
  • 17.00 Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza – egész este kicsiknek és nagyoknak
  • 17.30 A bűvös kendő – Az Aranykert bábszínház zenés bábjátéka

Az Aranykert Bábszínház társulata idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Nemes küldetése a gyermekek érzelmi világához közel álló mesék átadása, életben tartása, s ezzel a hagyományok ápolása. A bábszínház társulatát 8 felnőtt alkotja: 6 óvodapedagógus (Bíró Zsuzsanna, Bognár Mónika, Füsi Mónika, Krascsenics Mária, Madarász Anita, Raffay Adrianna), a csoport vezetője, a darabok rendezője és megálmodója, Csepi Zsuzsa

A zenekar – Hobó után – a legtöbb verset tartja repertoárján. A világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenész, Ferenczi György 2005-től játszik a Rackajam együttessel közösen fúziós zenét, amiben fontos szerepet tölt be a magyar népzene és világzene. Akusztikus hangszereken adják elő a blues klasszikusokat és saját hangszerelésű dalaikat, melyhez számos esetben magyar költők verseit választják dalszövegül.

  • 22.00 Tűzugrás - közreműködik Nagy Iván

ATEMPO.sk