Nazareth: a legendás skót zenekar koncertje Dunaszerdahelyen – vendég a Republic

2018. április 25-én, szerdán Dunaszerdahelyen, a sportcsarnokban kezdi szlovákiai koncertturnéját a skót hard rock veterán zenekar, a Nazareth. A koncert vendége a magyarországi Republic. Belépő elővételben 24 euró, helyszínen 30 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Program

17.30 Kapunyitás
18.30 REPUBLIC
20.30 NAZARETH

 

A Nazareth a skóciai Dunfermline-ban, 1968-ban alakult hard rock zenekar, hazája Nagy-Britannia, azon belül is Skócia első igazi rockbandája, legnagyobb legendája, már csak azért is, mert karrierjük alatt idáig több mint 30 milliónyi lemezt adtak el világszerte. Az alapító tagok - Dan McCafferty énekes, Pete Agnew basszusgitáros és Darrell Sweet dobos korábban a Shadetts nevű együttesben játszott. A NAZARETH nevet Manny Charlton gitáros csatlakozása után vették fel.

Az immár 50 éve dübörgő - többször kényszerű tagcserén átesett együttes (Darrell Swett 1999-ben szívrohamban hunyt el, Dan McCafferty súlyos krónikus tüdőelégtelensége miatt 2013-ban kénytelen volt távozni) folyamatosan, lendületesen és teltházak előtt koncertezik szerte a világon napjainkig.

A Nazareth 1970-ben ült fel a siker hullámvasútjára. Az énekes McCafferty karcos, karakteres hangja, valamint a kemény, de egyben tiszta és könnyed gitárjáték emlékezetes karaktert adott a Nazareth zenéjének.

 

További helyszínek

Április 26. - Érsekújvár
Április 27. - Rozsnyó

ATEMPO.sk