SamariaJazz – új jazzfesztivál indul Somorján

SamariaJazz – új jazzfesztivál indul Somorján

2018. július 27-én és 28-án, pénteken és szombaton első alkalommal rendezi meg a mozi.club és a Jazz Club DS a SamariaJazz Fesztivált Somorján. Magyarországi és szlovákiai zenészek mutatkoznak be a Mozi színpadán. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Július 27. (péntek)

AMC Trio Unit (SK) - A külföldön is nagy sikereket arató hazai trió gyakran nagyobb formációvá bővül, hogy még jobban érvényesítse a populáris, komoly- illetve népzenei elemeket hordozó kompozícióit.

Borbély-Dresch kvartett (HU) - A formáció a magyar etno-jazz két legnagyobb formátumú fúvósának, Borbély Mihálynak és Dresch Mihálynak közös zenekara. Zenei világukban ugyanúgy jelen vannak a jazz elemek, mint a Kárpát-medence népzenéjének motívumai.

 

Július 28. (szombat)

Farkas Attila Trio (SK/HU) - A hazai fiatal generáció nagyon tehetséges zongoristája korban és tehetségben hasonló társakat hívott triójába, mellyel főleg jazz sztenderdeket játszanak.

The Grand Buffet (SK) - Ifj. Peter Lipa az elektronika, hip hop, soul és funk elemeket ötvözi lenyűgöző zenei kavalkáddá.

Vintage Dolls (HU) - A 30-as 40-es évek vokális tánczenéit feldolgozó énekes trió az Andrews Sisters és a Boswell Sisters által inspirálva.

ATEMPO.sk