Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertje - 16. Nyári Zenei Est Somorján

2018. augusztus 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap az At Home Gallery - zsinagóga immáron 16. alkalommal rendezi meg a Nyári Zenei Est című rendezvényét. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Augusztus 25. (szombat)

19.00 „Magyarországnak fényes világa” című koncert
Századok magyar zenéje európai kitekintéssel, népi és írott forrásokból
Előadók:
Sebestyén Márta (ének, furulya, dob)
Andrejszki Judit (ének, csembaló, orgona, dob)

Andrejszki Judit a magyar régizenei élet meghatározó alakja. Barokk szoprán, csembalista és orgonista, aki világszerte népszerűsíti a magyar régizenét. A barokk énektechnikát Lengyelországban sajátította el, karvezetés és zenepedagógiai diplomát pedig Nagyváradon szerzett. Szaktudását hazai és nemzetközi kurzusokon adja tovább.
Alapítója a Musica Profana régizene együttesnek, és tagja a Corvina Consortnak is. A tanítás és a koncertek mellett számos hanglemez közreműködője.

Sebestyén Marta, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész, az UNESCO Művész a békéért (UNESCO Artist for Peace) kitüntető cím viselője.

Közös koncertjeikről a következőket mondta:

„Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő - mégis sok a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival, - sajnos többnyire „túlszépelgik", túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról... Mi próbáljuk „emberközelbe" hozni a mai közönséghez, élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban."

 

Augusztus 26. (vasárnap)

19.00 Iva Bittová (CZ) világhírű cseh zenész mutatkozik be a közönségnek

A magyar-cseh roma családból származó Iva Bittová a cseh jazz, az alternatív, avantgárd zene nemzetközileg is elismert egyénisége. Tehetséges színészként tűnt fel, de néhány éven belül egyre intenzívebben énekesi és hegedűművészi pályára tért át. Eddig több mint harminc hanghordozója jelent meg, és a világ számos országában adott koncertet. Olyan művészekkel lépett fel, mint Bill Frisell, Bobby McFerrin, Barbara Maria Willi vagy az amerikai Bang on a Can All-Stars együttes.

ATEMPO.sk